Kolumne

utorak, 12. rujna 2023.

MH Velika Gorica | Poziv na 288. matičin četvrtak

 

Poziva Vas na 288. MATIČIN ČETVRTAK 


14. rujna 2023. god. u 19,30

u  Područnu knjižnicu Galženica, Trg Stjepana Radića 5,

 Velika Gorica  i  na  www.matica-gorica.hr


na  predstavljanje 


HRVATSKOG  INSTITUTA  ZA  POVIJEST 

 suživot historiografije i Gesamtkunstwerk-a u Opatičkoj 10, Zagreb 


koji  će predstaviti  dr. sc. Mario Jareb 

  dr. sc. Gordan Ravančić

dr. sc  Zlatko Kudelić Današnji Hrvatski institut za povijest važna je javna istraživačka institucija u mozaiku javne istraživačke mreže Republike Hrvatske: najveći je istraživački centar u području humanističkih znanosti u Republici Hrvatskoj. 

Tu radi više od 50 stalno zaposlenih istraživača i desetak asistenata čiji znanstveni interesi obuhvaćaju proučavanje hrvatske povijesti u regionalnom kontekstu od kasne antike sve do suvremenosti. Istraživački rad djelatnika Instituta određen je Strateškim programom znanstvenih istraživanja koji se provodi kroz pet glavnih problemsko-istraživačkih kompleksa a koji obuhvaćaju sve ključne procese i sastavnice povijesnog razvoja hrvatskog naroda.


Institut je smješten u prekrasnoj neoklasicističkoj Palači bogoštovlja i nastave u Opatičkoj ulici br. 10 na zagrebačkom Gornjem gradu. Povijest te Palače jednako je zanimljiva kao i prošlost i djelatnost Instituta jer od rezidencijalne palače nakon velikog potresa 1880. ova zgrada postaje javna palača u čijem su se okrilju razvijale brojne javne institucije i organizacije. 

O svemu tome više čuti ćete na predavanju dr. sc. Maria Jareba, dr. sc. Gordana Ravančića  i dr. sc. Zlatka Kudelića u četvrtak 14. rujna 2023.  


__________________________________________________________________

              Ogranak Matice hrvatske u Velikoj Gorici, Trg kralja Tomislava 2, Velika Gorica 10410, OIB:34059890429

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.