Kolumne

četvrtak, 10. kolovoza 2023.

Stihovnica Siska 12. kolovoza | Davor GrgurićSljedeća ''Stihovnica Siska'' Matice hrvatske na rasporedu je u subotu 12. kolovoza u 18 sati, u Glazbenom paviljonu u Sisku (Šetalište Vladimira Nazora).

Gost tribine je pjesnik, prozaik, radijski novinar i kulturni djelatnik iz Delnica Davor Grgurić.

Izdvajamo iz biografije autora:
Davor Grgurić rođen je 6. travnja 1978. godine u Rijeci. Diplomirao je upravni studij na Pravnom fakultetu u Rijeci.
Glavni je urednik „Književne Rijeke”, časopisa za književnost i književne prosudbe, predsjednik riječkog ogranka Društva hrvatskih književnika, član Hrvatskog novinarskog društva, Slavenske akademije za književnost i umjetnost sa sjedištem u Varni (Bugarska), Kajkavskog spravišča u Zagrebu, slovenskog kulturno prosvetnog društva „Bazovica’’ u Rijeci.

Novinar je Radija Gorski kotar u Delnicama, pri kojem od 2002. godine uređuje i vodi etnološku i dijalektalnu emisiju ’’Radio Ž’rjoafka’’, kroz koju je do sada intervjuirao preko 750 kazivača koji mu na dijalektu pripovijedaju o narodnim običajima i nematerijalnoj baštini Gorskog kotara.

Predsjednik je Etno-udruge „Prepelin'c” Delnice, koju je osnovao 2004. godine, i udruge „Glazbeni susreti Gorskog kotara”, kojom predsjeda od 2006. godine.


Stihovnica Siska se u 2023. godini odvija uz financijsku potporu Ministarstva kulture i medija RH i Društva hrvatskih književnika (Fond za kulturu).

Svi su pozvani bez prethodne najave organizatorima.


Siniša Matasović,
moderator Stihovnice

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.