Kolumne

subota, 18. ožujka 2023.

CeKaTe | 18. TREPS susreti plesnih grupa

Zagreb, 18. ožujka 2023. – Centar za kulturu Trešnjevka iduća tri mjeseca postaje okupljalište plesnih amatera iz cijele Hrvatske jer se u sklopu Trešnjevačke plesne scene održavaju 18. TREPS susreti plesnih grupa. Manifestacija je počela u petak 17. ožujka 2023. kada je nastupilo 10 koreografija u kategoriji suvremeni ples. Na susretima će nastupiti 982 mladih plesačica i plesača u dobi od 3 do 24 godine u 111 koreografija plesnih studija iz Zagreba, Varaždina, Čakovca, Karlovca, Požege, Jastrebarskog, Koprivnice, Splita, Sutivana i drugih gradova iz cijele Hrvatske. Pokazat će svoja plesna umijeća u kategorijama balet, suvremeni ples, modern, jazz dance, show dance te urbanim plesnim stilovima. Susreti se održavaju 17-19. ožujka, 31. ožujka, 1. i 2. travnja s početkom u 19 sati te 13. i 14. svibnja s početkom u 11 sati na pozornici Centra za kulturu Trešnjevka.

Trideset i pet ponajboljih koreografija po ocjeni žirija sudjelovat će na TREPS festivalu od 19. do 21. svibnja 2023. u Centru za kulturu Trešnjevka. TREPS susreti i festival afirmiraju plesni izraz i plesnu umjetnost na Trešnjevci, u Zagrebu i Hrvatskoj te tako doprinose razvoju nezavisnoga plesnoga stvaralaštva.
TREPS umrežava i okuplja zaljubljenike u ples od najranijeg djetinjstva do onih malo starijih. Ocjenjivački sud 18. TREPS-a čine istaknuti plesni umjetnici i pedagozi: Maja Đurinović, Ljiljana Gvozdenović, Andrei Izmestjev, Kornelija Kosanović Drvar, Tihana Strmečki, Una Štalcar Furač.


Fotografije: Frana Marija Vulić Vranković / CeKaTeNema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.