Kolumne

subota, 28. siječnja 2023.

Milivoj Pašiček i Zdenka Čavić dobitnici nagrade „Zvonimir Golob“Za najljepšu neobjavljenu ljubavnu pjesmu „Zvonimir Golob“, na tradicionalni natječaj Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata91.(UHBDR91.), ove je godine svoje radove poslalo 157 autora, a Prosudbeni sud sastavljen od sedam članova, odlučio je da prvu nagradu „Veliku zlatnu plaketu Zvonimir Golob“ ravnopravno dijele književnici Milivoj Pašiček (Zagreb) i Zdenka Čavić (Koprivnica), za pjesme: „Anđeli pakla ne kušaju“ i „Jedna jedina“.

Milivoj Pašiček je dugogodišnji novinar i književnik, autor nekoliko zapaženih knjiga i brojnih tekstova u novinama i na portalima, dok je Zdenka Čavić, članica Društva hrvatskih književnika Herceg Bosne, čiji su uradci također zapaženi na raznim književnim manifestacijama i knjigama.

Prosudbeni sud i ove je godine imao zahtjevan zadatak, pa je uz ostalo odlučio da pjesnikinji Marijani Dokoza, iz Zadra, koja već godina živi i radi u Njemačkoj, dodjeli i „posebno priznanje“ za njezin cjelokupni književni rad.

Natječaj se organizira u čast i slavu Zvonimira Goloba (Koprivnica, 19.2.1927.-Zagreb, 1.6. 1997.), jednog od ponajboljih hrvatskih pjesnika i ljubavne tematike.

Prošle godine laureati su bili Ružica Soldo i Sonja Smolec.

Ovogodišnji dobitnici priznanja će primiti u Zagrebu, 21. veljače, u sklopu Festivala šansona „Zvonimir Golob“ u Maloj dvorani Vatroslava Lisinskog.


Mladen Pavković, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.)

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.