Kolumne

petak, 23. prosinca 2022.

Udruga Mlada pera | Predstavljamo 10 dječjih turističkih ambasadora

 

Završio je i posljednji literarni natječaj udruge Mlada pera iz Čakovca ove godine kojim se zaokružuje petogodišnjica djelovanja udruge. Još prije dan-dva na portalu Top generacija objavljivani su radovi pristigli na natječaj, a danas već proglašavamo pobjednike, točnije dječje turističke ambasadore. Razlog je jednostavan – želimo da svi autori provedu ugodne blagdane i da ih možemo obavijestiti još dok su u školi iako će rezultati biti objavljeni i preko medija. Štoviše, literarne radove 10 dječjih turističkih ambasadora šaljemo i u turističke zajednice njihovog kraja da imaju adut plus za privlačenje turista u svoje krajeve!

A zadatak mladim literatima je bio upravo to: izazvati kod čitatelja želju da posjeti kraj iz priče ili pjesme. Pri tome su bili doista kreativni pa ponekad niste sigurni pričaju li vam oni legendu svog kraja ili svoju vlastitu i jednostavno osjetite želju da otputujete tamo i saznate istinu. U nekima nema otvorenog poziva da ih posjetite nego svojim dijalektom izazivaju u vama potrebu da odete na lice mjesta i saznate što je pjesnik htio reći! Našla se tu i prefriganka koja humorom u vama izaziva nedoumicu što je san, a što java! Veseli nas da ima i poziva u prirodu, šetnjama i zdravom zraku, pogotovo kod mlađih autora! 

Dakle, predstavljamo 10 dječjih turističkih ambasadora:

Matija Vlašić, 8.b, OŠ Ante Starčevića Viljevo

Ines Legović, 7. razred, OŠ Brod Moravice

Magdalena Nadilo, 4.c, III. osnovna škola Bjelovar

Antonio Lauš,  4.a, OŠ Ladimirevci

Ramona Bilić, 17 godina, Požega

Julia Iliev, 4.razred, OŠ Konjščina

David Krznar, 3.b, OŠ I. G. Kovačića, Sv. Juraj na Bregu

Anja Vukmirović, 3. razred, Srednja škola Otočac

Tonija Zlatoper, 5. a, OŠ Jurja Dalmatinca Šibenik

Antonija Mušćo, 3.b, Hotelijersko-turistička škola Opatija

Svi dječji turistički ambasadori dobit će plaketu i poklon-bon, a poklon-bon dobit će i posebno pohvaljeni autori, a to su:

Fabijan Pavošević, 4.i,  OŠ Ladimirevci - PŠ Ivanovci

Tia Cindori,  3. b, OŠ Kneginec Gornji

Petar Kladnički, 4. razred, OŠ Josipa Broza Kumrovec

Sara Veličkovski, 8.a, OŠ Šijana, Pula

Pohvale idu i svim ostalim „neslužbenim“ dječjim turističkim ambasadorima i sigurni smo da će i dalje uspješno pozivati turiste u svoj kraj!

Svima želimo sretne blagdane, a kako udruga Mlada pera započinje 2023. godinu otkrijte iza naslova Neka bude što deblja jer je plod našeg podneblja.


Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.