Kolumne

četvrtak, 1. prosinca 2022.

Radionica izrade čokolade i posjet dnevnom boravku Bake Mraz samo su šlag na torti spektakularnog Adventa u Maloj sceni!

 
Kada je riječ o predblagdanskom razdoblju i našim mališanima, misli mnogih idu prema osmišljavanju i kupnji poklona za djecu jer -
nije lako pronaći idealan dar za djecu koja u vremenu u kojem živimo često imaju sve. Ali niti organizirati odlazak na predblagdanska događanja s djecom. U šarolikoj ponudi Adventa u Zagrebu, gdje uistinu možemo naći kutak koji će im pružiti kreativnost, zanesenost, a istovremeno roditeljima čaroliju i prisutnost, uživanje u trenutku bez stresa i gužve? 

Čarobni i nikad bogatiji Advent u Kazalištu Mala scena nudi rješenje za oba izazova. ‘’Advent u Maloj sceni osmislili smo kao sjajno nezaboravno iskustvo za mališane i kvalitetno provedeno obiteljsko vrijeme gdje nitko nigdje ne trči i ne žuri, gdje nema gradske vreve, a prisutnost i smiraj glavne su nam vodilje. U vremenu u kojem često jurimo materijalne darove najšarenijih boja i oblika, mi smo naglasak odlučili staviti na komponenete blagdanskog povezivanja koje rijetko dođu u prvi plan - zajedničko vrijeme te posebno i novo iskustvo koje će mališani pamtiti godinama.’’’ - kaže Buga Marija Šimić, umjetnička direktorica Kazališta Mala scena na čijim predstavama redovito uživaju stotine djece i roditelja, s mališani svoje kazališno iskustvo počinju skupljati već na predstavama za bebe od 3 mjeseca.

Advent u Maloj sceni 1. prosinca na scenu dovodi Snježnu bajku Bake Mraz, a tematizira se jedna od najčarobnijih tema - kako Božić dočekuju Baka Mraz i Djed Božićnjak. Tko u njihovom domu čita pisma mališana, tko želi kakav poklon? I što učiniti s Ljutilicom Mrgudom, poznatim Uništavačem Božića koji se ove godine vraća nakon što su ga Djed i Baka otjerali prije stotinu godina? 

Djed Božićnjak, pak, prolazi vlastite izazove - kako poklonom oduševiti Baku Mraz? 

U osnovi svima veoma poznata tema bit će provučena kroz novu perspektivu, a i Baka i Djed dobit će vlastitu lekciju te će se podsjetiti da je vrijeme s obitelji najvažnija komponentna svakog Božića. Priča o ljubavi, zajedništvu i međugeneracijskom poštovanju razgalit će srca, raspiriti maštu i najmlađima pokazati kako je samo ljubav i obitelj istinski začin života i suština baš svakog Božića. U glavnoj ulozi, ulozi bake Mraz, naći će se spektakularna Nada Rocco koja je kroz svoju bogatu karijeru obojala živote tisuća mališana. 

Ipak, predstava nije jedino što će klinci u kazalištu pronaći. ‘’Mala scena ove godine poželjele je ponuditi više! Mališane će dočekati Dnevni boravak Bake Mraz - prostor unutar kazališta gdje će djeca stvarati vlastite priče na kreativnim radionicama gdje će pisati pisma, crtati, stvarati i družiti se. Osim hrpe kreativnih kutaka i radionica za naše najmlađe, posebno smo ponosni na suradnju s Muzejom čokolade unutar kojega ćemo održati i radionice izrade čokolade. Radionice su potpuno besplatne, a sve što je potrebno jest prijaviti se putem linka:

https://forms.gle/GiyTWpT38ZA7Wvzo8 kako bismo znali koliko djece očekivati.’’ - ističe Buga koja je dnevni boravak pripremila kao sjajnu lokaciju za smiraj od gradske adventske vreve. 

Ove godine u Maloj sceni naglasak ide na obiteljsko iskustvo i povezivanje unutar obitelji - zajednička predstava, zajednička radionica, prisutnost i zabava niti su vodilje i misija Male scene. ‘’Mnoge ljude brine ideja o tome kako će se njihovi zaigrani i veseli mališani snaći u kazalištu i je li to uopće za njih. Međutim, tisuće djece u Maloj sceni dokazalo je da i najmlađi, kada se od njih ne očekuje potpuni mir i tišina, sami postaju fantastični kreatori vlastitog kazališnog iskustva. Upoznaju scenu, plješću, kreću se, pitaju pitanja i - u pravilu nam dolaze opet i opet i opet! Od njih se očekuje, ni više ni manje, od toga da budu djeca - svoja, znatiželjna i zaigrana.’’ - ističu iz Male scene koja se ove godine nameće kao prva adventska lokacija za djecu i roditelje.

Božićni program Male scene moguće je razgledati ovdje, a igrat će od 1. prosinca u jutarnjim i poslijepodnevnim terminima kako bi baš svatko pronašao trenutak za sebe. Karte je moguće pronaći ovdje, a zbog božićnih gužvi preporučujemo da svoju ulovite na vrijeme. 


Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.