Kolumne

petak, 4. studenoga 2022.

Riječki pjesnik Valerio Orlić na književnom festivalu u Poljskoj

 
Na poziv Društva poljskih pisaca, riječki pjesnik Valerio Orlić kao predstavnik Hrvatske pozvan je na festival književnosti od 3-5. 11.2022.u Poljsku u Poznanj i Wągrowiec.

Valerio Orlić svoj će književni rad predstaviti 4.11.2022. u Wągrowiec. 

Kao idejni začetnik i počasni predsjednik Hrvatskog književnog društva Orlić će upoznat poljske kolege sa 15 godišnjim radom i osnutkom HKD-a i ogranaka.

Biografija;

Valerio Orlić
(Rijeka, 13. veljače 1967.) osnivač je i počasni predsjednik Hrvatskog književnog društva. Urednik je i recenzent nakladničke djelatnosti HKD-a. U uredništvu je časopisa „Književno pero” i „Zadarskog književnog ljetopisa”. Objavljeno mu je dvadeset četiri zbirke pjesama i knjiga književnih osvrta "Ogledala".

Književni radovi su mu zastupljeni u antologijama i časopisima u zemlji i inozemstvu, prevođen je na sedamnaest svjetskih jezika. Pjesme su mu uglazbljivane. 

Dobitnik je više domaćih i međunarodnih nagrada za doprinos u književnosti u Hrvatskoj, Italiji, Sloveniji, Makedoniji, Srbiji, Bugarskoj, Ukrajini...

Redovni je član nekoliko kulturnih asocijacija: Društva hrvatskih književnika, Društva hrvatskih haiku pjesnika, Društva haiku pjesnika Rijeka. Počasni je član udruženja Nezavisnih bugarskih pisaca i Društva Ukrajinskih pisaca.

Pokrenuo je časopis za kulturu „Književno pero” i "Krik", međunarodni festival književnosti „Dani prijatelja knjige” u Rijeci, književnu nagradu za neobjavljeni pjesnički rukopis „Josip Eugen Šeta”, umjetničku koloniju „Riječ u kamenu” (Povljana, otok Pag), književnu manifestaciju na Pagu „U spomen na književnika Antu Zemljara”i njegovu književnu nagradu,  znanstveno - književni skup „Petar Kanavelić i Korčula”, međunarodni haiku susret i nagradu - Borivoj Bukva”, (Rijeka), književne večeri „Književni set” i „Riječka književna jutra”.


Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.