Kolumne

petak, 4. studenoga 2022.

Predstavljene knjige Pečarića i Pavkovića

 

U dvorani Specijalne policije RH iz Domovinskog rata u Zagrebu u četvrtak je održano predstavljanje knjiga: Mladena Pavkovića „Razgovori s Josipom Pečarićem“ (drugo izdanje) i monografije „Mladen Pavković“ čiji je autor akademik Josip Pečarić!

Pored autora, o knjigama je govorio i don Anđelko Kaćunko, dok je skup pozdravio i izaslanik ministra hrvatskih branitelja dr. Kornelije Brkić, koji je obavljao dužnost načelnika Uprave za zdravstvo Ministarstva obrane tijekom Domovinskoga rata.

Za Pečarića je uz ostalo istaknuto da je „samosvojna, gotovo unikalna intelektualna figura u hrvatskom znanstvenom i političkom (publicističkom) životu“, dok je za Pavkovića rečeno da je autor stotinjak domoljubnih knjiga, da je objavio nekoliko tisuća tekstova o stvaranju hrvatske države i hrvatskim braniteljima te da se za jednog i drugog poglavito može istaknuti da se „nisu  prodali ni predali!“.

Također je rečeno da je relativno malo ovakvih autora, kakva su ova dvojica, koji se gotovo svakodnevno javljaju sa zanimljivim i aktualnim temama, iako živimo u vremena kad se nažalost pokušava ugušiti  i najmanji glas onih koji drugačije misle.

Pavković je naglasio da  nije ni znao da je Pečarić o njemu objavio monografiju, a kad ga je pitao kako to da mu je posvetio cijelu knjigu, odgovorio je: „Ti pišeš knjige o nama, pa je red da netko napiše knjigu i o tebi!“

Na početku predstavljanja, posjetitelji su osobito toplo pozdravili i generala HV-a Ivana Tolja i hrvatskog ratnog pilota Danijela Borovića, koji su se također lijepo izrazili o autorima i njihovim knjigama.

Na slici Martine Martić: sa predstavljanja knjiga.

Milan Pišković

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.