Kolumne

srijeda, 19. listopada 2022.

Promocija zbirke pjesama i nova izložba na Tribini Udruge umjetnika „August Šenoa”


Piše: Narcisa Potežica, mr.sc.


Prošli tjedan u srijedu, 12. listopada 2022. u 17,30 sati redovna Tribina  Umjetnika „August Šenoa” održana je na Trgu bana Jelačića 15 (u dvorištu - u prostorijama Udruge hrvatskih ratnih veterana). Uvodnim pozdravom članovima i gostima otpočela je  susret predsjednica Danice Vukelić, uz prisustvo tajnice Ingeborg Crnogaj pa je  najavljen Program – nova izložba slika i promocija nove knjige.  Najprije je otvorena izložba slika Antuna Tonija Zemljića iz ciklusa „Brod u našem moru” (tehnike: ulje, akril, platno, karton), a o njegovim radovima govorila je Vesna Kaić, povjesničarka umjetnosti, također se svima  obratio i autor izložbe u čijim prekrasnim slikama brodova su mogli uživati svi – brojna publika  - članovi Udruge umjetnika, njihovi gosti i prijatelji koji su potpuno ispunili dvoranu.  Poslije toga je predstavljena nova knjiga -  zbirka poezije „Put života” Franje Mazala o kojoj je govorio Branko Uvodić, poznati televizijski voditelj, a pročitano je nekoliko pjesama uz glazbeni nastup grupe Kocka šećera. 

Posebno je bilo dirljivo da su uz umjetnike bili članovi obitelji i time im dali potporu i ohrabrenje za daljnje stvaranje, svi su se zajedno iskreno radovali na ovoj lijepoj svečanosti.  


Treba naglasiti da se na početku Tribine  u ime Udruge ratnih obratio članovima Udruge „August Šenoa” i njihovim gostima  general Tomo Cesar i najavio budući program u  prostorijama Udruge hrvatskih ratnih veterana na Trgu bana Jelačića 15. (u dvorištu)  namijenjem svima koji žele ostati zdravi i aktivni, te uživati u dobrim, zdravim i estetski lijepo dekoriranim specijalitetima - pa se  i sam predstavio kraćim filmom (videom prikazom)  poznati  nutricistički  kuhar Pavao Bator koji će u srijedu 19. listopada 2022, u 12 sati održati predavanje uz prezentaciju u istim prostorijama uz poziv da dođu svi koji su zainteresirani za nutricističku kuhinju,  podsjećamo da je to danas!

< Franjo Mazalo lijevo, Branko Uvodić, desno

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.