Kolumne

srijeda, 12. listopada 2022.

Nove knjige | Krešimir Ćosić: „Između prošlosti i budućnosti“Hrvatska domoljubna publicistika obogaćena je još jednom vrijednom knjigom – „Između prošlosti i budućnosti“. Napisao ju je i objavio u vlastitoj nakladi i pod uredničkom palicom Zdravka Milinovića general Krešimir Ćosić, inače redoviti profesor na zagrebačkom Fakultetu elektrotehnike i računarstva, a koji se 1991. vratio iz SAD-a gdje je godinu dana radio kao gost istraživač Aerospace Departmenta Sveučilišta u Michiganu. Odmah po povratku priključio se Zboru narodne garde (ZNG) i tijekom hrvatskog obrambenog Domovinskog rata dao izniman doprinos, koji se ne zaboravlja.

Dosad je predstavljanje ovog vrijednog djela održano u više gradova i mjesta diljem Hrvatske, ali i Bosne i Hercegovine. I to s velikim uspjehom, jer autor piše otvoreno, jasno i što je najvažnije istinito o stvaranju hrvatske države.

Knjiga nije prošla nezapaženo ni na tradicionalnom Natječaju za najbolju knjigu iz Domovinskog rata, kojeg organizira UHBDR91., jer prema Prosudbenom sudu kojeg je sačinjavalo čak 9 hrvatskih branitelja i stradalnika plasirana je odmah iza pobjedničke knjige (Generala Rahima Ademija- „Samo istina“).

Autor se na oko 500 bogato ilustriranih stranica osvrnuo na početak Domovinskog rata, , nekoliko značajnih vojnih operacija, zatim uloge prvog hrvatskog predsjednika i utemeljitelja hrvatske države dr. Franje Tuđmana, ratnog ministra Gojka Šuška, vojskovođe Janka Bobetka i drugih. Piše on i o „nevidljivim ranama“ Domovinskog rata, razvoju hrvatsko-američke vojne suradnje i o štošta drugome. Čitko i pitko!

Knjiga može poslužiti i kao udžbenik, jer predstavlja i koristan doprinos boljem i potpunijem razumijevanju naše nedavne prošlosti – s pogledom na budućnost!

„Hrvatski su branitelji branili, obranili i stvorili hrvatsku državu, a na našim je mladima da je svojim domoljubljem, upornošću, mudrošću, znanjem i obrazovanjem i hrabrošću od nje stvore suvremenu državu“-naglasio je uz ostalo Ćosić, od kojeg možemo očekivati i neka druga slična djela..

Mladen Pavković: "Ovo uistinu vrijedno domoljubno djelo, trebalo bi se naći na policama svake škole i knjižnice!"

Mladen Pavković

 Krešimir Ćosić: „Između prošlosti i budućnosti“
Vlastita naklada

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.