Kolumne

ponedjeljak, 12. rujna 2022.

Mala scena u novoj premijeri na kazališne daske postavlja – snove!



 

Početak rujna uvijek nas podsjeća na povratak u rutinu, na nove radne i školske pobjede, ali čarolija na daskama kazališta Mala scena, već 33 godine zaredom, počinje upravo tada. Uz pregršt kazališne magije, iz Male scene ove godine poručuju kako je najnovija sezona posvećena upravo sanjanju velikih snova. 


‘’Sanjati treba, dići se sve do neba!’’ filozofija je predstave ‘’Priča o snovima’’ kojom će u Maloj sceni otvoriti sezonu. Riječ je o čak devetoj predstavi iz ciklusa ‘’Priča o…’’, a cijeli je ciklus poseban po tome što je namijenjen djeci od 18 mjeseci.


Koncept je kreiran na način da se već bebe od 18 mjeseci, suprotno tradiciji, navikavaju na slobodu i umjetnički doživljaj kazališta. ‘’Naši mali posjetitelji već su dosad vidjeli i doživjeli osam takvih predstava. Oni se po našem kazalištu kreću, promišljaju i usput uče. A roditelji se zabavljaju i druže s njima u jednom ambijentu koji je daleko od ekrana, a nije park i standardna igra. Takvih oblika zabave i nema mnogo. Broj djece koja nam se vraćaju i mnogo pozitivnih komentara motiviraju nas da postajemo sve bolji i bolji!’’ – kaže Buga Marija Šimić, umjetnička direktorica kazališta. 

 

Predstava ‘’Priča o snovima’’ inspirirana je malim ljudima i velikim snovima, a fantastična scenografija Jopagu dizajna omogućila je da jedna “obična dječja soba” postane planina, jezero ili svemir. Glazbu, koju će najmlađi zasigurno pjevušiti danima, skladale su Anita Valo i Meri Jaman, a tekst je napisala Dunja Fajdić. Ova predstava posebna je i po tome što, pod sponzorstvom PRIMA Namještaja, u gledalištu umjesto sjedala našu publiku dočekuju - maleni madraci i jastučići, a sve kako bi stvorili što ljepšu, mekaniju i opušteniju atmosferu i pomogli našim malim gledateljima da uživaju u snovima i našoj predstavi! 


‘’Nova predstava uči o hrabrosti pred strahovima, znatiželji, svijetu i ljubavi. Sve su to one lijepe stvari koje želimo istaknuti i nastaniti u umove naših malih gledatelja. Fantastična kombinacija režije Morane Dolenc te kostima Dubravke Skvrce dala je taj jedan dašak zvjezdane prašine i od srca vjerujem kako će ova produkcija naći put do srca naše male publike. Dužni smo im pokazati ljepotu velikih, velikih snova, a sigurnu će im ruku na tom putu pružiti naš dragi glumac Marko Hergešić…’’ – dodaje Buga koja je predstavu i producirala. 

 

Svečana premijera predstave zakazana je za 15. rujna u 18 sati, a prve reprize u subotu, 17. rujna u 10 sati i nedjelju 18. rujna u 11 sati. Ulaznice možete rezervirati na web stranicama kazališta. 


 Vidimo se u kazalištu! Veselimo Vam se!



Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.