Kolumne

petak, 23. rujna 2022.

Ivanu Aralici uručeno veliko priznanjeU palači Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU) u Zagrebu u srijedu je održana iznimna svečanost. Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.) u suradnji s drugim Udrugama proizašlim iz Domovinskog rata dodijelila je Ivanu Aralici,  akademiku i jednom od najboljih hrvatskih pisaca – Veliku zlatnu plaketu- Da se ne zaboravi, koju je slavljeniku uručio Mladen Pavković, predsjednik UHBDR91.

Na svečanosti su o iznimnim zaslugama akademika Aralice govorili predsjednik HAZU Velimir Neidhardt, akademik Kuzma Kovačić te književnik i diplomata Đuro Vidmarović dok se hrvatski domoljub iz Kanade Anton Kikaš prisjetio susreta s ovim piscem.

Malo je ako kažemo da je Aralica jedan i jedinstven. Nedavno je proslavio 92. obljetnicu života ali i dalje neumorno piše i objavljuje. Jadno je i žalosno što njegovi javni istupi, poglavito u zadnje vrijeme prolaze gotovo nezapaženo i na margini. S ovim priznanjem, hrvatski branitelji jednostavno su mu željeli zahvaliti za sve što je učinio za dobrobit hrvatske države, i kao književnik i kao političar, ali i jedan od časnika Hrvatske vojske – rekao je inicijator priznanja Mladen Pavković, dodavši da su pristigli i brojni brzojavi, od državnog vrha, pa do župana i književnika diljem Hrvatske, u kojima pohvaljuju i čestitaju dobitniku na priznanju.

Aralica je pak istaknuo da je dosad primio brojna odličja, priznanja i nagrade, ali da će ovo imati posebno mjesto, jer dolazi od ljudi koji na početku Domovinskoga rata nisu kalkulirali i koji tim priznanjem poručuju da se ne će zaboraviti naporan i težak, ali i uspješan njegov put.

Milan Pišković

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.