Kolumne

subota, 10. rujna 2022.

Akademik Aralica slavi rođendan


Hrvatski vrhunski književnik, akademik Ivan Aralica (Promina, 10. rujna 1930.) slavi rođendan.

Ali, unatoč poznim godinama ne staje, već marljivo, kvalitetno i opširno piše i dalje i objavljuje.

Prepoznatljiv je i po tome što već niz godina majstorski privlači pozornost čitatelja, prije svega svojim rodoljubnim i povijesnim romanima, angažiranim političkim knjigama, ali i scenarijima za filmove i tv serije, u čemu je također manje-više nenadmašan. Nu, svako njegovo novo književno djelo, poglavito zadnjih godina, otvara mnoge i različite rasprave, odnosno polemike, što pisca može i treba radovati, jer je i to jedan od znakova da je – čitan.

Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.) u suradnji s drugim Udrugama proizašlim iz Domovinskog rata, dodijelila je Ivanu Aralici Veliku zlatnu plaketu-Da se ne zaboravi, koja će mu svečano biti uručena u četvrtak, 22. rujna u 12 sati u palači Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU) u Zagrebu.

Na svečanosti će govoriti književnik i diplomata Đuro Vidmarović te Mladen Pavković, novinar i predsjednik UHBDR91., koji će mu i uručiti priznanje, dok će moderator biti Ivica Matošević, u želji i da mu se zahvali za njegov izniman obol koji je dao i kao hrvatski branitelj i političar, i koji je bio među prvima koji su stvarali hrvatsku državu.

Međutim, istaknimo i to da je akademik Aralica tijekom života, zbog svojih stavova (bio je i sudionik „Hrvatskog proljeća“) relativno često bio potisnut i na društvene margine.

Hrvatski branitelji ovom značajnom piscu i rodoljubu, za sve što je učinio i što će još učiniti za hrvatsku državu, i ovim priznanjem, žele jednostavno reći-hvala.

UHBDR91.

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.