Kolumne

srijeda, 4. svibnja 2022.

Festival Dvotočka

C:\Users\Nataša\Documents\PRIVATNO\PROMOCIJA\nove\beletra_logo_trsp.fw_.png

Beletra j.d.o.o.

Vl. Sandra Mlakar

Kikićeva 7, Zagreb


DVOTOČKA:

festival hrvatskih pisaca žanrova



Novi krimići i ljubići hrvatskih pisaca na festivalu žanrova Dvotočka 

Pisci ljubića, krimića, priručnika i spekulativne fikcije okupit će se na festivalu žanrova Dvotočka, koji će se održati 28. svibnja u dvorani zavičajnih društava, Ilica 43. Festival organiziraju nakladnička kuća Beletra u suradnji s malim nakladnicima Fragment, Innamorata i Naklada Cranium, uz podršku Zavičajnog Društva Virovitičana u Zagrebu. Ciljevi festivala su veća vidljivost domaćih autora u medijima, povezivanje te razmjena iskustava domaćih autora i malih nakladnika. Festival će dati pregled žanrovske produkcije hrvatskih autora. Premijerno će se predstaviti novi krimić Jana Bolića o inspektoru Johnu Monroeu i ljubić „Moć žene“ Nataše Turkalj, uz tek promovirane nove krimiće „Ubojstvo na Mrežnici“ Anđelke Kliment i „Voštani princ“ Mira Morovića.

Festival počinje u 12 sati predstavljanjem autorica Lee Brezar, Inne Moore, Nataše Turkalj te i novih projekata Marilene Dužman i Kate Mitchell. U razgovoru će sudjelovati i pisac najromantičnijeg hrvatskog romana Stjepo Martinović, a voditeljica je Sanja Tatalović.

U 13 sati predstavljanje je autorica spekulativne fikcije Jelene Hrvoj i Marine Mađarević, uz razgovor s iskusnim Markom Fančovićem i članovima Sfere.

Nakon pauze za okrepljenje, razgledavanje i kupovinu knjiga, u 14 sati je predstavljanje je krimića na koje dolaze Jan Bolić iz Rijeke, Miro Morović iz Splita i Anđelka Kliment iz Zagreba. Krimiće i spekulativnu fikciju predstavlja Olga Vujović.

U 15 je predstavljanje priručnika na kojem se u raspravu uključuju Jan Bolić i Lea Brezar te Vedran Sorić i Sandro Kraljević, a očekuju se i gosti iznenađenja. Predstavljanje priručnika vodi Sandra Pocrnić Mlakar.

Festival završava zajedničkim panelom svih sudionika o žanrovima u medijima, na kojem gostuje Kristian Novak, sveučilišni profesor i književnik, predstavnik kanonske književnosti, koji u javnim nastupima ističe važnost žanrovske literarne scene.

Festival žanrova posvećen je mladim piscima i uspomeni na teoretičarku žanrova, spisateljicu i prevoditeljicu Milenu Benini, koja je planirala festival i dala mu ime Dvotočka.


Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.