Kolumne

srijeda, 26. siječnja 2022.

Festival šansone posvećen pjesniku ljubavi- Zvonimiru Golobu!



U ponedjeljak, 21. veljače od 20 sati u Maloj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu bit će održan Festival šansone „Zvonimir Golob“. Bit će to podsjećanje na velikog hrvatskog pisca, skladatelja, šansonjera, koji je rođen u Koprivnici, 19. 2. 1927., a umro u Zagrebu, 1. 6. 1997., a za kojega s pravom ističu da je i „najveći hrvatski pjesnik ljubavi“. Bio je i jedan od začetnika Studija 64, grupe koja je stvorila i afirmirala zagrebačku školu šansone, a njegove pjesme snimljene su i objavljene na dvadesetak Lp-ploča i kaseta.

Najviše pjesama po Golobovim stihovima skladao je i pjevao Arsen Dedić (LP ploča i CD „Arsen pjeva Goloba“), dok se osobito pamti pjesma „Dušo moja“ u izvedbi Kemala Montena.

Festival šansone „Zvonimir Golob“ već se godinama u organizaciji Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. održava u Koprivnici, rodnom gradu pjesnika, ali ovoga puta prvi put bit će održan u Zagrebu.

Na festivalu će nastupati brojna poznata imena hrvatske estrade: Ranko Boban, Mladen Burnać, Darko Domijan, Ksenija Erker, Juraj Galina, Boris Ćiro Gašparac, Nino Golob, Hrvoje Hegedušić, Ženski vokalni sastav Ive, Toni Janković, Paula Jusić, Zrinko Kapetanić (jedan od najboljih hrvatskih recitatora), Vladimir Kočiš - Zec, Zdenka Kovačićek, Željko Krušlin-Kruška, Željka Marinović, Mladen Medak-Gaga, Gabi Novak, Ivica Pepelko, Miroslav Škoro, Mirko Švenda-Žiga, Miro Ungar, Kostadinka Velkovska, Alka Vuica, Jasna Zlokić i Dražen Žanko.

Voditelji će biti: Kostadinka Velkovska i Goran Grgić.

Svi oni svojim će interpretacijama nastupati u čast i slavu Zvonimira Goloba – da se ne zaboravi, odnosno svojim će hitovima i glazbenim uspješnicama učiniti ovo večer- večeri ljubavi te će u atmosferi natopljenoj prisnošću, toplinom, nostalgijom i poštovanjem odslušati program koji se tijekom zadnjih godina i malo čuje.

Ulaznice se mogu nabaviti na blagajni dvorane Vatroslava Lisinskog, a ulaz je dozvoljen pod epidemiološkim mjerama.

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.