Kolumne

subota, 23. listopada 2021.

književnost – publicistika 22.10.2021.


Naklada Ljevak objavila je roman "Porijeklo" Amina Maaloufa, remek-djelo jednog od najutjecajnijih pisaca arapskog svijeta i francuske književnosti u prijevodu Ivane Šojat.

Ugledna pjesnikinja Božica Jelušić, autorica knjige "Kajogledi, vnebogledi" u izdanju Podravsko-Prigorskog ogranka DHK, pod uredništvom Darka Pernjaka, dobitnica je književne Nagrade" Zvane Črnja" za najbolju hrvatsku knjigu eseja.

Artlessov čitateljski kultivator je inovativni projekt poticanja čitanja i razvoja čitateljske publike kroz povezivanje različitih umjetničkih područja i promociju umjetničkih radova povezanih s knjigama hrvatskih autora te organizaciju participativnih radionica. U drugom dijelu projekta održat će se online tribina s Klasjom Habjan i Ninom Bajsić (28. listopada), uz radionicu čitanja i pisanja poezije (26. listopada) i online radionicu ilustracije za srednjoškolce i studente (30. listopada).

Drugi put u ovoj godini Sa(n)jam knjige u Istri tvorničke hale bivše Arena trikotaže pretvara u "pogon" za knjigu, prostor za knjišku diskusiju i mjesto susreta autora s publikom. Više od pedeset stranih i domaćih autorica i autora gostovat će u Puli od 19. do 28. studenog, kada će kroz gotovo četrdeset programa, književnih promocija, izložbi i okruglih stolova raspraviti tematski fokus 27. Sajma – Ljubav.

Iz tiska je izašao novi dvobroj časopisa Tvrđa (1-2/2021) - časopis za teoriju, kulturu i vizualne umjetnosti, u izdanju Hrvatskog društva pisaca.


Izvor:Culturnet.hr


Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.