Kolumne

petak, 8. listopada 2021.

Izložba Hane Vrca

 

Hana Vrca svoju je ilustratorsku karijeru započela je u nakladničkoj kući Mala Zvona za koju je do sada ilustrirala tri knjige: 

O medvjedima i 
njihovim ljudovima Marine Koludrović (2019.), Bijela mačka Catherine dAulnoy (2018.) te Tri priče iz Priče nad pričama Giambattista Basilea (2017.).

U 2020. je godini ostvarila suradnju s izdavačkom kućom Knjiga u centru za koju je imala prilike ilustrirati i oblikovati knjigu za djecu Lord se vraća kući Irene Zelene, u 2021. godini dvije slikovnice: Tofu i Tuna i Pčela Alme Pongrašić i slikovnicu Kako je leopard dobio pjege Ane Đokić.

Za izdavačku kuću Kreativna mreža oblikovala je slikovnicu Moja nosorogata obitelj Zorana Pongrašića (2020.) te osmislila identitet i slikovnicu humanitarnog projekta Mi nismo sami (2020.) Alme Pongrašić.

Sudjelovala je na Bijenalu ilustracije u Bratislavi 2019. i 2021., a 2020. godine izlagala je na Osmom hrvatskom biennalu ilustracija u Klovićevim dvorima, Beogradskom festivalu ilustracije Ilustrofestu te na 55. zagrebačkom salonu.

S obzirom na svoje zvanje nerijetko ilustrira i oblikuje vizualne identitete festivala kao što su Plovi, plovi... knjiga (Kreativna mreža, 2021.), Feminizam je za sve (Fraktura, 2020.), Bloomsday Croatia (2016.). 

Hana potpisuje i mnoge druge radove vezane uz ilustraciju i dizajn, poput ilustracija za izložbu Nikola Tesla – Mind from the Future, Integriranu početnicu Školske knjige, etiketu pelješke vinarije Matković, društvenu igru Bolja godina te mnoge naslovnice za izdavački kuću Fraktura. Ispreplićući ilustraciju i grafički dizajn autorica se trudi uvijek iznova stvoriti vlastiti prepoznatljiv pečat.

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.