Kolumne

nedjelja, 29. kolovoza 2021.

Održan Impuls poezija špancira

 


U srijedu, 25. kolovoza 2021. Udruga za promicanje kulture Ritam misli Varaždin darovala je ‘’špancirerima’’, varaždinskim šetačima još jednu večer u kojoj je poezija pulsirala snagom riječi i zvucima glazbe. 

Impuls poezija špancira je program kojeg već petu godinu organiziraju članovi udruge Ritam misli, te na svojstven način poeziju daruju ljubiteljima dubokih emocija. 

Atrij Franjevačkog samostana privukao je mnogobrojne slučajne prolaznike uz već dobro znane ljubitelje poetske riječi. Uz cvijeće, svijeće, svjetlost, boje i glazbu svi prisutni su uhvatili poetski intermeco između svakodnevnih nesigurnosti koje nam je nametnuo život.

Riječi pjesnika izgovorene glasom glumaca, Varaždinke
Tene Antonije Torjanac i Spličanina Roberta Kurbašu zaustavile su dah. Muk u publici jasno je pokazao ushit i radost što smo dio jedne priče. Priče koja traje petu godinu uzastopno, koja se usidrila u atrij Franjevačkog samostana i uvukla u stare zidine, prostrla između ruku Franje Asiškog i zaustavila tu, u tišini samostana. Večer u kojoj su svi prisutni mogli pronaći trenutak za sjećanje. Taj trenutak je možda zaiskrio u riječima Gvardijana Gorana Malenice ili u riječima dramskih umjetnika Tene i Roberta, možda u zvuku saksofona Hajrudina Pašalića ili u tonu gitare Vlade Soldateka. A možda u nekoj riječi voditelja, Edite Kutnjak Zlatar, Ljubice Ribić ili Milana Novaka. No sigurni smo da su svi prisutni ponijeli sa sobom malu krijesnicu poetske noći.

Cijelu večer fotoaparati su zabilježavali krijesnice i svatko od fotografa je na osebujan način zabilježio čaroliju.

Tragove iskričave svjetlosti riječi i glazbe uhvatila je i članica udruge, Iris

Članovi udruge Ritam misli još jednom su darovali večer emocija svim špancirerima uz obećanje ‘’špancirat će IMPULS poezija i 2022.’’

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.