Kolumne

četvrtak, 29. srpnja 2021.

255. Matičin četvrtak | Velika Gorica

 

Poziva Vas na 255. MATIČIN ČETVRTAK 

 na lokaciji:  www.matica-gorica.hr

Na 255.Matičinu četvrtku 29.srpnja 2021.g.,  Ogranak Seljačke sloge Buševec  i njegove  aktivnosti predstaviti će nam 

Nenad  Rožić, predsjednik Ogranka  -----------------------------------------------------------------

Više od sto  godina  aktivnog postojanja,  više od četiristo članova, cjelovečernji koncerti, plesni nastupi, susreti pučkih kazališta, festival tradicijskih glazbala – to su neke od  aktivnosti najstarije turopoljske kulturne udruge.

Ogranak je organiziran u  više sekcija - folklornu  (nekoliko plesnih i tamburaških grupa), dramsku  (Pučko kazalište Buševec), etno (tkanje na starim tkalačkim stanovima), foto i video, te literarnu sekciju.

"Čim se u Buševcu dijete rodi, roditelji ga učlane u Ogranak, jer  se tu uvijek nađe za svakoga neka djelatnost koja će ga zaokupiti" kaže predsjednik Rožić.

Ogranak je u dugogodišnjem radu mnogo putovao po zemlji i inozemstvu, ali je čast da predstave našu zemlju na Svjetskoj folklorijadi  VI  CIOFF u  Ufi,  Rusija 2. - 11. srpnja 2021.g.svakako kruna njihovog marljivog  stogodišnjeg djelovanja. O svemu ovome, kao i o tom putovanju i doživljaju Ruske republike Baškortostan  (Baškirija) govoriti će nam Nenad Rožić, dugogodišnji predsjednik Ogranka seljačke sloge Buševec.

-------------------------------------------------------------

  Veselimo se Vašoj  posjeti i  posjeti  Vaših prijatelja  

na našu  web stranicu! 

Ministar zdravstva donio je 11. ožujka 2020.g.Odluku o proglašenju epidemije bolesti COVID19 na području čitave Republike Hrvatske. Odluka  je i sada na snazi.  

Stoga  će   se  projekt  MATIČINOG  ČETVRTKA  Ogranka Matice hrvatske  u Velikoj Gorici,  nastaviti do daljnjega samo u on line  obliku. 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ogranak Matice hrvatske u Velikoj Gorici, Trg kralja Tomislava 2, Velika Gorica 10410, OIB:34059890429


Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.