Kolumne

utorak, 6. srpnja 2021.

Natječaj za kratku priču - satiru 'Slavko Kolar' 2021.

 

prijava: 30.09.2021.

Gradska Knjižnica Slavka Kolara Čazma i Organizacijski odbor manifestacije Slavko Kolar – književni dani raspisuje Natječaj za kratku priču – satiru na kojem mogu sudjelovati autorice i autori iz Republike Hrvatske i inozemstva koji pišu hrvatskim jezikom, svaki sa samo jednim radom, a tema kratke priče - satire je slobodna. Natječaj traje do 30. rujna 2021.!

Kratka priča – satira ne smije biti objavljena, a može imati najviše 300 redaka (18.000 znakova, s prazninama).
 
Na ovogodišnji natječaj može se prijaviti na dva načina:
 
1. u pisanom obliku stoga kratke priče – satire treba slati u pisanom obliku, sve označeno šifrom, na adresu: Gradska Knjižnica Slavka Kolara Čazma, Ulica Alojza Vulinca 3, 43240 Čazma, s naznakom „Natječaj za kratku priču - satiru", a ostale podatke: puno ime autorice ili autora, adresu, telefon, rješenje šifre treba priložiti u zasebnoj, zatvorenoj koverti,
 
2. u elektroničkom obliku na e-mail: slavkokolar.price2021@gmail.com
prijavljena priča označena šifrom, te rješenje šifre i osobne podatke autora.
 
Nepotpune prijave i priče koje nisu satiričnog karaktera te ne udovoljavaju ostalim propozicijama Natječaja neće se uzimati u obzir.
 
Kratke priče - satire će ocijeniti žiri sastavljen od književnika i/ili književnih kritičara, koji će imenovati Organizacijski odbor, te dodijeliti prvu, drugu i treću nagradu, koja se sastoji od plakete i novčanog iznosa:
prva nagrada u iznosu od 3.000,00 kn neto
druga nagrada u iznosu od 2.000,00, kn neto
treća nagrada u iznosu od 1.500,00 kn neto


Osim toga, žiri će načiniti izbor od 10 najuspjelijih priča koje će biti objavljene u elektroničkom obliku na web stranici Gradske Knjižnice Slavka Kolara 15. studenoga 2021.
 
Dodjela nagrada i javno čitanje nagrađenih priča – satira bit će organizirano u okviru manifestacije „Slavko Kolar – književni dani"  27. studenoga 2021. u Čazmi.

Izvor:Culturnet.hr

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.