Kolumne

ponedjeljak, 31. svibnja 2021.

Prvi kaštelanski Đardin čitanja | Đardin u Kaštel Novom (1. 6. u 18.30)


Đardin čitanja je još jedan projekt koji su Gradska knjižnica Kaštela i Turistička zajednica grada Kaštela, uz Kaštelanske eko kućice za knjige – Male kaštelanske besplatne knjižnice, odlučile pokrenuti u sklopu Godine čitanja, Godine Marka Marulića i u sklopu Kaštelanskog kreativnog proljeća.

Prvi kaštelanski Đardin čitanja bit će organiziran u Đardinu u Kaštel Novome u utorak 1. lipnja s početkom u 18.30 sati i tom prilikom će učenici iz Srednje škole Braća Radić pod vodstvom profesorice Radojke Hrgović čitati izbor iz poezije starijih kaštelanskih književnika čije stvaralaštvo GKK na ovaj način želi izvući iz zaborava.

U sklopu čitanja u prvom kaštelanskom Đardinu čitanja koji će biti održan pod naslovom „Čitamo starije kaštelanske pjesnike“ učenici će čitati stihove Mirka Vuletina, Vicka Cvitića Krivića, Janka Vuletina, Antuna Kovačeva, Tomislava Antunovića i Ive Cvitića.

Drugi Đardin čitanja bit će organiziran na Brcu u Kaštel Kambelovcu u srijedu 9. lipnja s početkom u 19.30 sati i tom prilikom ćemo na kambelovskom Brcu čitati izbor iz proze kaštelanskih književnika i crtice o Crljenku kaštelanskom, dok će treći Đardin čitanja biti organiziran u srijedu 16. lipnja u 19.30 sati u parku u Kaštel Sućurcu, a naslov istog će biti „Crtice iz kaštelanske prošlosti“.

Glavna i osnovna ideja kaštelanskog Đardina čitanja jest poticanje čitanja u Kaštelima i očuvanje i promicanje kaštelanske kulturne baštine.

Čitajmo zajedno u domovini Zinfandela/Crljenka kaštelanskog!

GKK

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.