Kolumne

utorak, 25. svibnja 2021.

Počinje ljetna sezona 'Književnosti u Zelenoj' u Zaboku


vrijeme: 29.05.2021.
mjesto: Zabok

Dolaskom toplijih dana ponovo je omogućeno održavanje književne tribine poznate pod nazivom 'Književnost u Zelenoj' koja u Zagorje dovodi eminentne književnike različitih žanrovskih predznaka. U subotu, 29. svibnja, u Dvorišće kod Polanovića, ljetnu rezidenciju ove tribine koja je prigodno preimenovana u Književnost u dvorištu, dolazi mladi, ali izuzetno produktivan pisac Dinko Kreho, čiji književni opus broji već podosta naslova.

Ovaj svestrani autor sa zagrebačkom adresom rođen je u Sarajevu 1986. godine, a bio je, između ostalog, član uredništva dvotjednika za kulturu i društvena pitanja Zarez, suradnik regionalnog projekta Alternativna književna tumačenja te voditelj tribine Od riječi do riječi u književnom klubu Booksa. Književnokritičke, esejističke i publicističke tekstove redovno objavljuje na internetskim portalima, kao i u tjedniku Novosti. Autor je nekoliko pjesničkih knjiga, koautor radiodramskog krimi serijala, kao i esejističkih knjiga.

Ovom prigodom zabočkoj će publici predstaviti svojevrsnu retrospektivu svojih radova, te će s voditeljem Tinom Krznarom razgovarati o njegovim esejističkim knjigama Bio sam mladi pisac i Naš vršnjak Dylan Dog kao i o novoj zbirci pjesama Simptomi.

Nakon književnog dijela, pozivamo vas da ostanete na koncertu Zimizelena. Iza ovog pseudonima krije se zagrebački glazbenik Vinko Ergotić koji je svoje prve korake na alternativnoj sceni napravio unutar blues rock i indie bendova Heroina i Nellcote, a novim projektom Zimizelen radi odmak od dosadašnjeg izražavanja na engleskom te se potpuno posvećuje djelovanju na materinjem jeziku. Zimizelen se nakon prvog singla Fantastično nedavno predstavio drugim singlom Likovi bez lica na kojem je ugostio hvaljenu kantautoricu Mary May.

Književna večer počinje u 18 sati, a koncert u 20 sati, na adresi Matije Gupca 36, Zabok (Krčma Polanović). Ulaz je besplatan, a posjetitelji se mole da svoje mjesto rezerviraju putem formulara na sljedećem linku: http://bit.ly/rezervacija2905

Program je potpomognut sredstvima Ministarstva kulture i medija RH, Zaklade Kultura nova i Krapinsko zagorske županije.

Izvor:Culturnet.hr

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.