Kolumne

utorak, 25. svibnja 2021.

Slikovnica 'Vjetropirasta' prva iz serije 'Vremenaste priče'

 


Nakon upoznavanja i suradnje zahvaljujući Hrvatskom društvu karikaturista i međunarodne izložbe karikatura na temu meteorologije – koja još uvijek traje - Nik Titanik i Zoran Vakula pripremaju prvu od planirane serije od 12 slikovnica na temu meteorologije.

Nik Titanik i Zoran Vakula pokrenuli su projekt meteoslikovnica pod nazivom “Vremenaste priče”. Jedan piše, drugi crta. I to za djecu. Primarno za stariju vrtićku skupinu i niže razrede osnovne škole, ali poneku će zanimljivost vjerojatno naći i stariji. Možda i mlađi.
 
Cilj im je educirati - približiti neke često spominjane meteorološke termine mladima, skoro pa najmlađima, kako bi kasnije bolje razumjeli i imali koristi od meteorološke informacije, posebice u ovo doba sve očitijih klimatskih promjena i globalnog zatopljenja.
aaa
 
Prva je priča „Vjetropirasta“.
 
Ali ne zato što su njih dvojica vjetropirasti – lakomisleni, i sve olako shvaćaju i nepromišljeno se upuštaju u ovaj projekt – iako bi neki mogli i tako komentirati - nego zato što govori o vjetru. Što je to vjetar, gdje se nalazi, kakav je, služi li čemu, kakvih sve ima vjetrova…
Hoće li nas vjetrovi dopuhati do pojašnjenja oblaka, sunca, kiše, snijega i drugih meteoroloških pojava ovisi i o kvaliteti „Vjetropiraste“ – koja nije samo slikopriča, nego djelomično i bojanka, a sadrži i križaljku, premetaljke i rebuse.
 
Izdavač slikovnice je Nik Titanik Studio d.o.o.
 
Slikovnica će se moći kupiti preko poveznice: niktitanikstudio.com/slikovnica, a uskoro i u knjižarama.

Izvor: Culturnet.hr


Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.