Kolumne

ponedjeljak, 15. ožujka 2021.

Preporuke za sprječavanje zaraze COVID-19 tijekom održavanja profesionalnih umjetničkih izvedbi, kulturnih programa i manifestacija


Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio je Preporuke koje definiraju održavanja profesionalnih umjetničkih izvedbi, kulturnih programa i manifestacija u zatvorenim i otvorenim prostorima.

Obavezno je pridržavanje mjere fizičkog distanciranja kojom se nalaže izbjegavanje bliskog osobnog kontakta u razmaku od najmanje 2 metra u zatvorenom prostoru i 1,5 metar na otvorenom prostoru. Razmak između posjetitelja i izvođača na sceni mora biti najmanje 4 metra. Fizičku udaljenost za vrijeme trajanja programa organizator je dužan osigurati isključivo sjedećim mjestima.

Najveći dozvoljeni broj posjetitelja koji mogu istovremeno boraviti u prostoru određuje se prema kvadraturi prostora – za svaku prisutnu osobu mora biti osigurano najmanje 4m2 neto površine prostora (površina namijenjena gledalištu), a ne smije biti veći od 250 osoba u zatvorenim te 500 osoba na otvorenim prostorima.

Broj izvođača na pozornici ograničen je prema kvadraturi pozornice tako da za svakog izvođača mora biti osigurano najmanje 4m2. Razmak od 2 metra preporučuje se između izvođača pjevačkih dionica te glazbenika s puhačkim instrumentima.

Preporuke između ostalog definiraju fizičku udaljenost među posjetiteljima i izvođačima, evidenciju posjetitelja, prodaju ulaznica, redoslijed ulaska i izlaska te pojačanu higijena prostora. Ove preporuke odnose se i na pojedinačna kina i multipleks kina u trgovačkim centrima.

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.