Kolumne

subota, 20. ožujka 2021.

Naklada TiM Rijeka | "Predskazivač 3 (Čišćenje)" treći je i ujedno posljednji nastavak znanstveno-fantastične trilogije Sonje Smolec

 

Nakon što je 22. siječnja 1998. godine pokrenut kontroverzni projekt A.N.R.A.D. kojim je neuroznanstvenica Irena Kalinski izmijenila genski kod dr. Ivora Horvata, svijet njegova sina Marka u potpunosti se izokrenuo naglavačke.

Zbog specifičnog genetskog nasljeđa, ali i mogućnosti predskazivanja događaja, u kontakt s njime stupio je očev prijatelj iz djetinjstva dr. Blatnik, koji se u početku predstavio kao Prijatelj. Međutim, njegove namjere nisu bile nimalo iskrene pa Marko, njegova obitelj i djevojka Tanja postaju mete zloglasne međunarodne skupine koja ne poznaje granice, kako one međudržavne, tako i one moralne.

Zagreb-Dubrovnik-Tunis-Malaga-Panama-Madrid trasa je na kojoj se odvija radnja ovog napetog romana. U potrazi za konačnom istinom, ali i bježeći pred svojim ucjenjivačima, Tanja i Marko pronaći će svoj novi dom pod novim imenima u španjolskoj prijestolnici, baš u vrijeme brzoširećeg virusa Covid-19 i rigidnog lockdowna koji je zahvatio cijeli svijet. I dok oni borave u Madridu, Zagreb je pogodio razoran potres, baš kako je Marko predvidio u jednoj od svojih vizija...

Sonja Smolec (Pula, 1953.) poznata je književnica za djecu i mlade. Između ostalih nagrada, za svoj roman "Marama s bubamarama" (Naklada Semafora, Zagreb) 2017. osvojila je nagradu "Mato Lovrak".
Naslovnicu je osmislila Tanja Prokop Bookcoverworld

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.