subota, 20. ožujka 2021.

Naklada TiM Rijeka | "Predskazivač 3 (Čišćenje)" treći je i ujedno posljednji nastavak znanstveno-fantastične trilogije Sonje Smolec

 

Uskoro!

Nakon što je 22. siječnja 1998. godine pokrenut kontroverzni projekt A.N.R.A.D. kojim je neuroznanstvenica Irena Kalinski izmijenila genski kod dr. Ivora Horvata, svijet njegova sina Marka u potpunosti se izokrenuo naglavačke.

Zbog specifičnog genetskog nasljeđa, ali i mogućnosti predskazivanja događaja, u kontakt s njime stupio je očev prijatelj iz djetinjstva dr. Blatnik, koji se u početku predstavio kao Prijatelj. Međutim, njegove namjere nisu bile nimalo iskrene pa Marko, njegova obitelj i djevojka Tanja postaju mete zloglasne međunarodne skupine koja ne poznaje granice, kako one međudržavne, tako i one moralne.

Zagreb-Dubrovnik-Tunis-Malaga-Panama-Madrid trasa je na kojoj se odvija radnja ovog napetog romana. U potrazi za konačnom istinom, ali i bježeći pred svojim ucjenjivačima, Tanja i Marko pronaći će svoj novi dom pod novim imenima u španjolskoj prijestolnici, baš u vrijeme brzoširećeg virusa Covid-19 i rigidnog lockdowna koji je zahvatio cijeli svijet. I dok oni borave u Madridu, Zagreb je pogodio razoran potres, baš kako je Marko predvidio u jednoj od svojih vizija...

Sonja Smolec (Pula, 1953.) poznata je književnica za djecu i mlade. Između ostalih nagrada, za svoj roman "Marama s bubamarama" (Naklada Semafora, Zagreb) 2017. osvojila je nagradu "Mato Lovrak".
Naslovnicu je osmislila Tanja Prokop Bookcoverworld

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.