Kolumne

utorak, 15. prosinca 2020.

Nino Škrabe | 'Zemlja Čudesa'

Nedavno je iz tiska izašla knjiga 'Zemlja Čudesa', čiji je autor Nino Škrabe, hrvatski književnik i dramatičar, umjetnički voditelj Kazališta Škrabe. U knjizi, objavljenoj u nakladi Kreativnog studija Zvrk, tiskano je šest dramskih djela za djecu, koja na popularan i djeci blizak način prenose vječne vrijednosti i bitne poruke najljepših djela svjetske i hrvatske književnosti.

Tekstovi "Striček Vilček ili Kako je Shakespeare postao Špeksir", "Velika tajna Sherlocka Holmesa" i "Zemlja Čudesa" već su s velikim uspjehom odigrani u Kazalištu Škrabe u Jastrebarskom, "101 dalmatiner" uskoro će doživjeti svoju premijeru, "Tom Sawyer" igrao je u jaskanskom kazalištu 1982, dok je "Dedek Kajbumščak" odigran u Gradskom kazalištu "Trešnja" u Zagrebu 1986.
 
Svim tekstovima u ovoj knjizi zajednička je poruka POBJEDA: pobjeda dobra nad zlim, pobjeda svjetla nad tamom, pobjeda optimizma nad pesimizmom. To je u današnje vrijeme itekako bitna poruka, koju knjigom i kazalištem prenosimo djeci i mladima, ali i svim ostalim čitateljima i gledateljima.
 
Predgovor knjizi napisao je ugledni hrvatski književnik Hrvoje Hitrec, ilustracije je izradila Marta Brkljačić, a za grafičku opremu knjige zaslužne su Nora Mojaš i Made Milićević iz dubrovačkog Linear Studija. U knjizi se nalaze brojne fotografije iz predstava koje su nastale prema objavljenim dramskim tekstovima.
 
Više...

Izvor: Culturnet.hr.

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.