Kolumne

utorak, 10. studenoga 2020.

V.B.Z.: Interliber ove godine virtualno i u knjižarama s velikim brojem noviteta i popustima do 90 %


Poštovani,

inicijativi Zajednice nakladnika i knjižara Knjiga svima i svuda odazvala se i izdavačka kuća V.B.Z. VELIKIM JESENSKIM SAJMOM KNJIGA. Zajednica nakladnika i knjižara osmislila je ovaj projekt uslijed otkazivanja najvećeg sajma knjiga Interlibera a kojim želi promovirati dostupnost knjige svima i svuda i to po sajamskim cijenama. Interliber će se i ove godine održati, samo u nekom drugom obliku u knjižarama i na web shopovima. Izdavačka kuća V.B.Z. u vlastitoj akciji nudi više od 3000 naslova sniženih od 20 % do vrtoglavih 90 % na web shopu www.vbz.hr te u svojim knjižarama diljem Hrvatske. Svi noviteti sniženi su 20 %, a osim V.B.Z.-ovih naslova, u ponudi se mogu pronaći i naslovi svih ostalih nakladnika poput: Profila, Ljevaka, Frakture, Školske knjige, Oceanmora, Mozaika, Znanja, Naše djece, Planetopije i mnogih drugih. Akcija traje od 9. do 15. studenoga.

Za ovu neobičnu jesen izdavačka kuća V.B.Z pripremila je i mnoštvo novih naslova. Ljubitelji najvećih imena domaće književne scene tako će imati priliku čitati obiteljsku sagu Putujuće kazalište Zorana Ferića, roman Marine Šur Puhovski o prvim seksualnim iskustvima, Zbogom djevojčice i novi roman Ivice Ivaniševića Sutra je novi ručak. Uz romane tu je i zbirka kolumni Marka Tomaša Pisma s juga, zbirka priča Jadranke Pintarić Dobro sam i ostale laži te nove zbirke pjesama Ivice Prtenjače Tišina i njezine olovke, Lane Derkač Hotel za mrtve i Irene Matijašević Početak zrelosti.

Od domaće publicistike izlaze knjiga Damira Pilića Tito očima Krleže, putopis Hrvoja Rupčića U zemlji plemenitih ljudi u kojoj opisuje svoje veliko motorističko putovanje prostranstvima drevne Perzije, danas Islamske Republike Iran te najveći domaći publicistički hit omiljene psihologinje Mirjane Krizmanić Tkanje života u novom proširenom izdanju.

Od stranih autora izdvojiti ćemo velike svjetske bestselere autora koji su već osvojili domaću publiku - triler Srebrna krila Camile Lackberg, nastavak prošlogodišnje uspješnice Zlatni kavez s popularnom junakinjom Faye, krimić Slavni u smrti Nore Roberts, nastavak prošlogodišnjeg hita Goli u smrti, romantičnu dramu Grad djevojaka poznate autorice romana Jedi, moli, voli Elizabeth Gilbert i novo izdanje svjetskog književnog fenomena Celestinsko proročanstvo Jamesa Redfielda.

Upravo su objavljeni i publicistički hitovi s top lista New York Timesa i čekaju hrvatske čitatelje. Vrsni švedski liječnik i statističar Hans Rosling uz pomoć Anne Rosling Rönlund i Ole Roslinga u Faktologiji govori o deset razloga zašto pogrešno vidimo svijet te otkriva deset instinkata koji iskrivljuju našu perspektivu. Izvor Tare Swart svjetski je bestseler iz područja neuroznanosti, koji otkriva kako nam misli mogu promijeniti život kao i knjiga Amy B. Scher Kako se sami izliječiti od tjeskobe koja poučava kako ukloniti okidače tjeskobe i sami promijeniti štetne životne obrasce i stavove. Tu je i nova knjiga Deepaka Chopre, Metačovjek, praktičan vodič kroz 31 dan koji bi nam trebao pomoći da se „probudimo“ na najdubljoj razini kako bismo se oslobodili uvjetovanja i konstrukcija koje su temelj tjeskobe, napetosti i ega, a uskoro izlazi i posljednja esejistička knjiga jednog od načitanijih suvremenih američkih pisaca, Jonathana Franzena Kraj kraja zemlje.

 

Sve novitete pogledajte ovdje.

 

Više o ovim i ostalim naslovima pročitajte na web-u, a za recenzentske primjerke i intervjue s autorima knjiga slobodno se javite na e-mail: lidija.krvaric@magmedia.hr ili putem broja telefona 091 3110 440.

Lidija Krvarić, PR

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.