Kolumne

srijeda, 11. studenoga 2020.

Novosti iz Male scene - Buga / Neva Nevičica i Matej Meštrović čekaju vas u Muzeju grada Zagreba; povratak online predstava za djecu!

 

Korona-kriza okrenula je naše živote naglavačke i pokrenula nas u novim smjerovima i novim inicijativama u suradnji s Muzejom grada Zagreba. 

Naš projekt Mala scena online pokazao je da našu publiku sve više zanima pričanje priča (preko 600 tisuća pregleda!) i kocka je pala! Ivica i Buga, tata i kći, krenuli su u novu avanturu osmišljavanja predstave/priče i režije – online.

Sve je postalo online, zašto ne i režija?

I tako je počelo… 

A onda se priči oko slavne bajke Ivane Brlić-Mažuranić „Sunce djever i Neva Nevičica“, nakon trideset godina izbivanja iz Male scene, priključio Matej Meštrović i „odjenuo“ našu Nevu u glazbeno ruho, na samo njemu svojstven način! 

Uz čudesnu glazbu i nesvakidašnje rekvizite, svima dobro poznata priča pretvorit će se u uzbudljivu, napetu avanturu u koji gledatelj ima priliku biti junak/junakinja i sudjelovati u radnji.

Našu ćete Nevu, koju priča Buga Marija Šimić, slušati bez daha, nasmijat će vas, uzbuditi, a vjerujemo i promijeniti pogled na čitanje priča. 

Premda režirana online, ova je predstava, nakon Sportskog života letećeg Martina 2016. godine i odlaska u Kinu, povratak Ivice Šimića Maloj sceni. 

Dođite u Muzej grada Zagreba i jednostavno – uživajte! 

„Sunce djever i Neva Nevičica“, predstava za djecu od 8 godina naviše, imat će svoju premijeru 15. studenog u 11 sati u Muzeju grada Zagreba. 

Moguće je kupiti ulaznicu samo za predstavu ili skupnu ulaznicu za posjet Muzeju i predstavu. 

Predstavu možete pogledati na premijeri, 15. studenog u 11 sati u Muzeju grada Zagreba ili 21. studenog u sklopu manifestacije "Noć kazališta" također u 11 sati. Rezervacija ulaznica moguća je putem linka, a ako želite rezervirati skupnu ulaznicu (Muzej + predstava), rezervacija je moguća e-poštom na info@mala-scena.hr. 

Povratak online izvedbi predstava!

Od 14. studenog naše subotnje matineje moći ćete pogledati i putem online prijenosa uživo! Iako su kazališta službeno proglašena mjestima minimalnog rizika, svjesni smo komplicirane situacije te želimo svima omogućiti pristup kazalištu! Ulaznice za streaming možete rezervirati putem maila info@mala-scena.hr preko kojeg ćete dobiti daljnje upute. 

Prva predstava koju će biti moguće pogledati i online bit će "Priča o svjetlu" (1,5+) 14. listopada u 10 sati. Zatim slijede predstave "Plačko" 21. listopada u 17 sati (3+) naviše  te "Priča o VELIKOM i malom" 28. listopada u 10 sati (1,5+) 

Vidimo se u kazalištu! Veselimo Vam se!

 

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.