Kolumne

petak, 23. listopada 2020.

Pjesnički ponedjeljak u Knjižari Fraktura

 

vrijeme: 26.10.2020. 20 h
mjesto: Zagreb


Predstavljanje zbirke pjesama Eveline Rudan 'Smiljko i ja si mahnemo (balada na mahove)' održat će se u ponedjeljak, 26. listopada, u 20 sati, u Knjižari Fraktura.

Uz autoricu, o zbirci će govoriti Nataša Govedić, Monika Herceg i Roman Simić.
 
Smiljko i ja si mahnemo sigurno će sjati u suvremenoj hrvatskoj poeziji. Gusto, a lako satkana priča nove knjige Eveline Rudan, osjeća se, morala je biti ispričana. Čitajući, posjetit ćemo istarska polja i šumarke, zagrebačke ulice i fakultete, Sueski kanal i New York, očešati se ramenom o cijelu galeriju likova: Kocbeka, Whitmana, Mary Poppins, Terryja Eagletona, Dantea, Viktora Emanuela III… Kolorit, preciznost i razgovornost jezika u Smiljku nešto su sasvim osebujno, a tu je i privlačnost obilja radnje: intimne, društvene i kulturne povijesti, emotivne i psihološke epike, skakanja s pozornice na pozornicu, inače tipičnije za prozu, što nas sve vuče dalje u obilazak osunčanih smultronstället – mjesta gdje rastu divlje jagode – smještenih između ovih korica; vuče u ono mitsko vrijeme kad “svi su još živi”.
– Goran Čolakhodžić
 
Pjesnički ponedjeljak održat će se uz provođenje i pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera (zaštitne maske su obavezne), a broj mjesta bit će ograničen.
 
Razgovor će se moći pratiti uživo i na YouTube-kanalu Fraktura Najbolja Literatura.

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.