Kolumne

utorak, 4. kolovoza 2020.

Objavljeni rezultati drugog kruga Javnog poziva za otkup knjiga za narodne knjižnice u 2020.


vrijeme:
 04.08.2020.

Objavljeni su rezultati drugog kruga Javnog poziva za otkup knjiga za narodne knjižnice u 2020. godini. Navedeni Javni poziv raspisan je 20. ožujka i ostaje otvoren do 9. studenoga 2020. godine, a prijave će se razmatrati kontinuirano.Provedba drugog kruga otkupa knjiga za narodne knjižnice, uostalom kao i prvoga u još većoj mjeri, obilježena je epidemijom COVID-19 koja je uzrokovala velike zastoje u redovnom radu i knjižnica i nakladnika, ali i knjižara i svih drugih dionika u lancu knjige i čitavom kulturnom i javnom životu.
Nastojanjem da održi redovan ritam otkupa knjiga za narodne knjižnice kao i ranijih godina Ministarstvo kulture i medija također pridonosi i pomaže ponajprije književno-nakladničkom sektoru, ali i održavanju kulturnog života u svim krajevima Hrvatske.
Kulturno vijeće za knjižnu, nakladničku i knjižarsku djelatnost i Stručno povjerenstvo za dječju knjigu razmotrili su 573 novopristigle prijave te od toga predložili ministrici za otkup 26.536 primjeraka 194 naslova 70 nakladnika u ukupnom iznosu od 3.227.927,60 kn za narodne knjižnice u cijeloj Hrvatskoj.


https://min-kulture.gov.hr/

Izvor: Culturnet.hr

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.