Kolumne

ponedjeljak, 10. kolovoza 2020.

Natječaj za književnu nagradu "Zvonko Milković"


1. Nagrada se dodjeljuje za najbolju izvornu knjigu pjesama hrvatskog autora/autorice s izrazito intimističkom i/ili zavičajnom tematikom. U konkurenciju ulaze zbirke pisane bilo kojim idiomom hrvatskoga jezika (standardnom novoštokavštinom, kajkavštinom, čakavštinom, gradišćanskohrvatskim i dr.).

2. Natjecati se mogu nakladnici ili autori/autorice s prvim izdanjima pjesničkih zbirki koje su objavljene u razdoblju između 1. listopada 2019. i 1. listopada 2020. godine. Izbor dobitnika Nagrade "Zvonko Milković" izvršit će tročlano Stručno povjerenstvo.

3. Nagrada se sastoji od diplome i novčanog iznosa od 5.000,00 kuna (neto), koji će se laureatu uručiti na svečanom obilježavanju rođendana pjesnika Zvonka Milkovića, u Mjesecu hrvatske knjige, 22. listopada 2020. godine u Varaždinu.

4. Tri (3) primjerka knjige potrebno je poslati (ili osobno dostaviti, radnim danom) na adresu: Gradska knjižnica i čitaonica "Metel Ožegović", Trg slobode 8a, 42000 Varaždin, s naznakom: Za Nagradu "Zvonko Milković" (2020.).

Natječaj je otvoren do 1. listopada 2020. Ogranak Matice hrvatske u Varaždinu Gradska knjižnica i čitaonica “Metel Ožegović” Varaždin i raspisuju NATJEČAJ za Nagradu “Zvonko Milković” 2020.

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.