Kolumne

četvrtak, 27. kolovoza 2020.

Mladen Pavković objavio je knjigu o don Kaćunku


U povodu 40-te obljetnice novinarske, publicističke i uredničke djelatnosti, iz tiska je izašla knjiga  „Optimist, ali „teški“ realist,  ili tako je govorio don Anđelko Kaćunko“, koju je u nakladi „Trećeg dana“ iz Hrvatskog Leskovca priredio i uredio Mladen Pavković.

Knjiga uz ostalo donosi već broj intervjua, ali i drugih radova neumornog don Kaćunka, koji se često javlja u medijima, bilo da polemizira, kritizira ili pohvaljuje.

Od izabranih intervjua svaki ima  originalnu osobnost, neku svoju privlačnost – ističe u predgovoru Pavković. I čitaju se poput najboljih romana.  Ono što Kaćunko javno izgovori često se i citira, odnosno pamti. Nije vezan samo na jednu ili neke teme. Ide u širinu, tako da ga, kao malo koga, novinari mogu pitati o svemu i svačemu, od crkve, politike do najbanalnijih stvari. Uvijek će dobiti i uvijek su dobili pravi odgovor. Stoga, na neki način, svaki od ponuđenih, objavljenih intervjua ili razgovora možemo slobodno nazvati da su to i – portreti jedne ličnosti: obrazovanog, načitanog, polemičkog, otvorenog čovjeka, koji vas ne će ostaviti ravnodušnim. Inače, ima intervjua koji traju koliko i neke novine-pogledaš, pročitaš i zaboraviš. Ove koje smo prikupili i ponudili na ponovno čitanje mahom ostavljaju dojam da su „uvijek“ svježi i aktualni, zanimljivi i trajni, da su dokumenti jednog vremena, poručio je urednik i priređivač, koji je u povodu Kaćunkove obljetnice s njim objavio i interesantan intervju, postavivši mu 40 pitanja!

Pogovore u knjizi  napisali su dr. Teofil Marijić i Žarko Relota.
Predstavljanje  će biti uskoro u Zagrebu.

Milan Pišković

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.