Kolumne

četvrtak, 30. srpnja 2020.

Mladen Pavković objavio i knjigu o Peri Zlataru


Mladen Pavković objavio je knjigu o legendarnom novinaru, publicisti, književniku, uredniku, putopiscu – Peri Zlataru, koji je nedavno preminuo u 86. godini.

Knjiga je objavljena kao bibliofilsko izdanje, malog formata, u relativno malom broju primjeraka, a nosi naziv – „Razgovori s Perom Zlatarom- Milijunaš bez milijuna“ (240 stranica).Pored velikih razgovora s ovim novinarskim bardom, tu se mogu naći i odlomci iz nekih njegovih knjiga, vrhunskih reportaža i drugo. Osobito je zanimljiva  Zlatarova biografija, koja se sastoji i od nekoliko stotina imena domaćih i svjetskih poznatih i slavnih ličnosti, s kojima se susretao i o kojima je pisao. Na kraju životopisa mogu se naći i zabilješke da je „pet minuta razgovarao s Josipom Brozom Titom i Jovankom Broz“ te „petnaestak sekundi s britanskom kraljicom Elizabetom II.“!

Iznimno mi je bilo zadovoljstvo družiti se sa kolegom Zlatarom. Svaki puta, osobito zadnjih godina, kad je navratio u Zagreb našli bi se, popričali i popili kavu kod „Čarlija“ u centru Zagreba. Imao je veliki krug prijatelja i poznanika i uvijek su o njemu govorilo samo lijepo. Bila mi je čast kad mi je predložio da objavim i neku knjigu o njemu, s naslovom kojeg je sam odabrao. Evo, krenuli smo zajedno s ovom „malom“, a na red će doći i „velika“, tim prije što mi je ostavio pregršt materijala…-rekao je Pavković, koji je dosad objavio više od stotinu različitih naslova, a kojem uskoro izlazi iz tiska i fotomonografija o slikarima Slavku i Stjepanu Stolniku.

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.