Kolumne

ponedjeljak, 16. ožujka 2020.

Obavijest iz Gradske knjižnice Kaštela: Posudite 6 knjiga i 4 jedinice AV građe na duži rok posudbe


Posudite 6 knjiga na rok od 42 dana
U svrhu borbe protiv širenja korona virusa i u skladu s uputama dobivenima od nadležnih tijela, a s ciljem smanjivanja posjete korisnika u razdoblju pojačanog opreza, u Gradskoj knjižnici Kaštela svi korisnici od petka 13. ožujka 2020. mogu posuditi 6 knjiga na rok od 42 dana i 4 jedinice AV građe na rok od 14 dana,.

Kontaktirajte djelatnike GKK putem telefona i elektronske pošte
Sve korisnike pozivamo na što češće korištenje telefonske i elektoničke komunikacije s knjižničarima koji će im dati sve informacije o posuđenoj građi, načinu vraćanja i produženju roka posudbe te u skladu s tim navodimo brojeve kontakt telefona i elektroničke adrese svih odjela Gradske knjižnice Kaštela: (Kaštel Sućurac: 021 226 001, gkksucurac@gmail.com; Kaštel Gomilica (AV građa i strana knjiga): 021 223 108, gkkgomilica@gmail.com; Kaštel Kambelovac: 021 220 295, K. Lukšić (odrasli): 021 228 622, gkkluksic@gmail.com, K. Lukšić (dječji odjel): 021 228 296, gkkluksic2@gmail.com; K. Stari: 021 230 172, gkkstari@gmail.com i Kaštel Novi; 021 230 833, gkknovi@gmail.com ).

Odaberite knjige putem e-kataloga GKK i dođite ih preuzeti  
U skladu s preporukama nadležnih službi i s ciljem što kraćeg zadržavanja korisnika u prostorima Knjižnice, korisnicima preporučamo da putem web kataloga GKK na www.gkk.hr na https://gkk.zaki.com.hr/pages/search.aspx?&currentPage=1&searchById=-1 odaberu željene naslove te da nakon toga putem telefona ili putem elektronske pošte kontaktiraju stručno osoblje u odjelima GKK, kako bi im knjižničari odabrane naslove unaprijed mogli pripremiti. Po preuzimanju odabrane knjižne i AV građe, korisnicima GKK će biti uručeni straničnici i letci na kojima su navedene sve informacije o svim odjelima GKK.

Usluga čitaonice je do daljnjeg nedostupna
S ciljem mjere prevencije zaštite od potencijalnog širenja korona virusa, korištenje čitaonica s dnevnim, tjednim i mjesečnim tiskom do daljnjeg nije moguće te su u skladu s naputkom Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo iz svih prostora Knjižnice uklonjeni časopisi i reklamni letci.
U skladu s naputkom nadležnih službi, napominjemo i kako je donesena odluka prema kojoj svi djelatnici GKK koji su u direktnom kontaktu s korisnicima i članovima Knjižnice obvezno moraju često prati ruke te nositi zaštitnu masku na licu i jednokratne rukavice na rukama, dok će pri povratku knjižne i AV građe, djelatnici Knjižnice vraćenu građu prebrisati dezinfekcijskim sredstvom, a stalno se čiste radne površine, telefoni, POS uređaji, tipkovnice, računala i druge dodirne površine koje koristi veći broj osoba.

Uobičajeno radno vrijeme svih odjela GKK, na ulazu dezinfekcijsko sredstvo za ruke za korisnike
Svi odjeli Gradske knjižnice Kaštela zasad će raditi prema uobičajenom radnom vremenu, a redovna djelatnost posudbe i povrata građe odvijat će se uobičajeno, s tim da će svim korisnicima na ulasku u odjele GKK biti dostupna sredstva za dezinfekciju ruku i jednokratne rukavice te će biti zamoljeni da se u prostorijama Knjižnice ne služe mobitelima i da ih ostave u torbama.

Preporuke za čitanje i top liste na web stranici GKK i Facebook stranici GKK
Od djelatnika GKK svi zainteresirani korisnici dobit će i sve informacije o upisu u GKK, a kako bi svi dosadašnji i novi korisnici i članovi GKK koji to žele ovo vrijeme iskoristili za čitanje knjiga koje do sada nisu imali vremena pročitati, na web stranici www.gkk.hr  i Facebook stranici GKK ćemo svakodnevno objavljivati preporuke za čitanje najnovijih naslova, kao i preporuke za čitanje književnih naslova koje ste propustili pročitati, a tu će biti i tjedne top liste najčitanijih naslova u GKK po kategorijama.
Sve članove i korisnike Knjižnice s respiratornim tegobama molimo da se suzdrže od dolaska u Knjižnicu i od ulaska u prostorije Knjižnice te im upućujemo molbu da djelatnike Knjižnice kontaktiraju telefonskim i elektronskim putem te se na taj način dogovore o produženju zaduženja knjižne i AV građe.

U skladu s odlukama nadležnih tijela te u skladu s odlukom Ministarstva kulture RH, sva događanja i javna okupljanja u GKK do daljnjeg su otkazana.

Stalno ažuriranje obavijesti o radu Gradske knjižnice Kaštela
Gradska knjižnica Kaštela postupat će i u narednom razdoblju u skladu s preporukama Stožera civilne zaštite SDŽ, Stožera civilne zaštite Grada Kaštela i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo zbog povećane opasnosti širenja koronavirusa te zbog veće sigurnosti građana sve korisnike GKK molimo da stalno prate nove obavijesti koje će biti objavljivane na službenoj stranici GKK www.gkk.hr i službenoj Facebook stranici GKK.

Hvala na razumijevanju.
Vaša GKK

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.