Kolumne

četvrtak, 5. ožujka 2020.

Naklada Semafora s ponosom vas poziva na promociju knjige za djecu "Kusa Lara" autorice Saše Sabol!!!




11. ožujka 2020. od 18 sati u Hrvatskom centru za dječju knjigu, Starčevićev trg 4 u Zagrebu, doživite iz prve ruke ljubav prema kućnim ljubimcima.

U ovom slučaju prisjetit ćemo se predivne kujice Lare koja je dobila svoju priču.

O naslovu „Kusa Lara“ govorit će izdavačica Silvija Šesto, ilustrator Boris Kugler, te autorica Saša Sabol, dok će izabrane dijelove pročitati dramska umjetnica Svetlana Patafta.

Uz tradicionalnu nagradnu igru Semafore, bit će moguće udomiti i autorske primjerke naslova s posvetom.

Domjenak ne najavljujemo, on sigurno stiže!

11. ožujka 2020. u 18 sati, Hrvatski centar za dječju knjigu, Starčevićev trg 4, Zagreb!!!

Dobro došli!


O djelu

„Kusa Lara“ dirljiva je pripovijetka koja obrađuje vječnu temu: prijateljstvo kućnog ljubimca (psa) i vlasnika. Psećim očima, očima kuje (kuse) Lare, djeci su na vrlo životan i emotivan način dočarane teme iz svagdašnjeg života koje su i inače obuhvaćene obrazovnim kurikulom,  poput važnosti tolerancije, međusobna povjerenja, ljubavi prema životinjama i prirodi do promišljanja o težim temama poput emotivna gubitka, vječnosti, starosti. Zbog svega navedenoga „Kusa Lara“ bi mogla naći mjesto u mnogim dječjim srcima.

Kratki roman o prijateljstvu udomljenoga kućnog ljubimca i čovjeka bogato je i vrsno ilustrirao BORIS KUGLER, akademski slikar.

Ova vremena u kojoj se empatičnost topi kao snjegović pod suncem, jedna ovako lijepa i životna priča s kojom se mogu poistovjetiti i veliki i mali, dobrodošla je, a vjerujemo kako će biti motivirajuća da se i najmlađe čitateljstvo upusti u pisanje i crtanje svog dnevnika prijateljstva s dvonožnim, najboljim prijateljima.

O autorici

Saša Sabol doletjela je na ovaj svijet jednog običnog dana, 4. rujna 1971.  prijevremenim rođenjem u bolnici „Sveti Duh“ u Zagrebu. Očito je bila vrlo znatiželjna i nestrpljiva da što  prije ugleda svijet oko sebe. Živjela je u Zagrebu, onda u Dugom Selu gdje je završila osnovnu školu i živjela dosta dugo. Nakon toga je živjela u Zagorju (Maču i Konjščini), a danas živi u Zaprešiću. Završila je Srednju ekonomsku školu . Ona joj nije pomogla da se počne ekonomičnije ponašati, pa je upisala teologiju gdje je mnogo slušala i učila o Bogu, a onda se skrasila na Filozofskom fakultetu gdje je završila knjižničarstvo i postala ono što je oduvijek i htjela biti (osim radijske voditeljice) - knjižničarka.  Radila je u mnogim školama kao učiteljica i knjižničarka, od Rijeke do Bregane preko Vrbovca,  Mača i Belca. Trenutačno radi u Gradskoj knjižnici Krapina, gdje vodi brigu o mnogo velikih i malih knjiga, te vodi Čitateljske susrete i susreće se s drugim knjižničarkama na raznim susretima.

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.