Kolumne

srijeda, 5. veljače 2020.

Stihovnica Siska | Željko Grmuša, gost večeri


 Iduća Stihovnica Siska zakazana je za subotu, 8. veljače u 19 sati u Matici hrvatskoj (Rimska 9). Glavni gost večeri je zagrebački pjesnik i romanopisac Željko Grmuša. Do sada je objavio dvije samostalne pjesničke zbirke, ''Traganje'' 2017. godine i ''Bombon'' 2020. te roman ''9 Kosaca'' 2018. u koautorstvu s Branimirom Milankovićem. Ovo će ujedno biti prilika za promociju pjesničke zbirke ''Bombon'', koja je svježe izašla iz tiska. Knjigu će uz autora predstaviti njegova supruga i nakladnica, Tatjana Kadoić Grmuša. U nastavku večeri, glavnom gostu će se u govorenju poezije priključiti i svi ostali zainteresirani pjesnici.

Izdvajamo iz životopisa glavnog gosta:

Željko Grmuša (Zagreb, 1973.), rođen je u siromašnoj radničkoj obitelji. Živio je neometano do 1991. godine, kada se priključio postrojbama dobrovoljaca Domovinskog rata u Slavoniji. Nakon pet i pol godina službe, završene časničke škole i dva zaslužena ordena, 1997. godine se vraća u civilno društvo, pokušavajući naći red i posao. Nakon nekoliko poslova kroz koje je naučio muku svakodnevnog življenja, zaposlio se u međunarodnom predstavništvu kompanije s medicinskim proizvodima. Svoje prve pjesničke nastupe u javnosti veže uz zagrebačku pjesničku tribinu ''Jutro poezije'' i Roberta Roklicera.

Usporedno spisateljskoj karijeri, 2014. godine počeo je svoju amatersku komičarsku karijeru kao stand-up izvođač, čime se bavi kontinuirano već šestu godinu. Iza njega je veliki broj nastupa i gostovanja u Hrvatskoj i zemljama Europe, a od 2017. promovira svoju cjelovečernju predstavu pod nazivom „T1 – One and half man show“.

Željko Grmuša danas živi, radi i stvara u Zagrebu, a osnova tog rada je ljubav i prihvaćanje sebe i drugih na jednostavan i životan način.

Siniša Matasović,
moderator Stihovnice,

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.