Kolumne

četvrtak, 27. veljače 2020.

Ivan Taridan | Književnost mu je uvijek bila i ostala ljubav


Robert Kliček (pseudonim Ivan Taridan)  rođen je u Zagrebu, 03.03.1982.godine u Zagrebu. Na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu diplomirao je 2007, a doktorirao 2013.godine. Specijalist je opće i subspecijalist abdominalne kirurgije. Zaposlen je u Kliničkoj bolnici „Dubrava“ u Zagrebu. Naslovni je viši asistent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Poeziju piše još od gimnazijskih dana, te eseje i novele. U gimnazijskim danima piše uglavnom vezanim stihom u sonetnom obliku, ali se vremenom okreće se slobodnom stihu, gdje rimu koristi samo ponekad kad želi nešto istaknuti. Književnost mu je uvijek bila i ostala ljubav, okrepa, nadahnuće, odmor i poticaj. U poeziji obrađuje ljudske osjećaje, kako one koji se vide tako i one skrivene koji se ne pokazuju , ali određuju svakog čovjeka.

Esej „Kakva kultura za Europu 21.stoljeća“ nagrađen je na na natječaju „Europa u školi“. Kao student dobitnik je Rektorove nagrade za znanstveni rad. Autor je i koautor stručnih i znanstvenih članaka iz područja kojim se bavi.

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.