Kolumne

ponedjeljak, 3. veljače 2020.

Dubrovnik - Predstavljena knjiga 'Ulicama Grada'


vrijeme: 01.02.2020.

Knjiga dubrovačkog novinara i dobitnika ovogodišnje Nagrade Grada Dubrovnika - Borisa Njavre "Ulicama Grada", koja donosi zapise o ulicama i stanovnicima povijesne jezgre Dubrovnika iz prošlosti i današnjice, predstavljena je u subotu u dubrovačkom kinu "Sloboda".

Autor Boris Njavro izjavio je kako je knjiga zbir kolumni koje je objavljivao u lokalnim listovima kroz devet godina.

"Skitao sam se, slušao i snimao devet godina, a dvije i pol godine pripremao ovu knjigu. Velik je posao i trud sve staviti na 800 stranica. Gotovo 400 tekstova, 2000 fotografija. Ova je knjiga posvećena Dubrovčanima, generacijama koje još uvijek žive u tim ulicama, koje su do nedavno ili davno u njima živjele. Veliko su mi povjerenje dali, kroz svoje priče i fotografije koje su vadili doslovno iz kutija za cipele", istaknuo je Njavro.
Autor predgovora akademik Luko Paljetak rekao je kako je najvažnije pamtiti imena ljudi, jer ona prva iščeznu iz pamćenja.

"Knjiga nastavlja niz sličnih knjiga koje opisuju svjedočanstva o životu u Gradu. Sve je to dio iste plemenite, ali i tužne namjere s nostalgijom pisane riječi da se sačuva duša ovog grada, koja se sve više prikriva u kutke koje treba tek otkriti, ili koje svatko za sebe mora otkriti. Čitanjem ove knjige bit će vam lakše prepoznati sebe, a kad prepoznate sebe, znat ćete da živite u najljepšem gradu na svijetu", zaključio je Paljetak.

Na predstavljanju su sudjelovali i članovi Kazališne družine Kolarin Jelica Čučević, Kaća Carević i Barbara Lončarić Lučič te klape Kaše i Kolafjaka.

Izvor:Culturnet.hr

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.