Kolumne

četvrtak, 16. siječnja 2020.

Naklada Beletra daruje | Dalibor Talajić: Most ponad burne rijeke


Natjecati se mogu svi čitatelji koji imaju i koji nemaju facebook profil.

Molimo da osim imena i prezimena, u komentaru ispod ove objave, ne upisujete ništa drugo kao što su srca, smajlići i tome slično.

Ukoliko želite ovu knjigu, a nemate facebook profil ili iz bilo kojeg drugog razloga se ne želite natjecati preko facebooka, molimo da nam se javite e-mailom i ostavite samo svoje ime i prezime.

Dobitnik će biti izabran programom Random.

Natječaj je otvoren zaključno s 18.1.2020. u 20,00 sati. 
Natjecati se mogu čitatelji iz cijele regije.

Sretno!

Jedna od prvih knjiga kod nas u kojoj otac progovara o svojim iskustvima s poremećajem autističnog spektra svog djeteta. Dalibor Talajić opisao je opisao dramatične godine u kojima je u trci s vremenom tražio rješenje za razvojni poremećaj svoga sina za koji se ispostavilo da spada među poremećaje autističnog spektra. Na dirljiv, ali ohrabrujući način, Talajić je iznio kakvu je ulogu imala glazba u razvoju njegova dječaka te opisao vrlo strogu i zahtjevnu ABA metodu koju primjenjuje neuropsihologinja mr. Daniela Helc. Zahvaljujući njezinu znanju i upornosti, mali Radames, kojeg upoznajemo u knjizi, suprotno svim prognozama, danas pohađa peti razred osnovne škole.

Predgovore za „Most ponad burne rijeke“ napisale su terapeutkinje Ana Dembitz i Danijela Helc.

U vrijeme kada broj autistične djece raste, knjiga Dalibora Talajića „Most ponad burne rijeke“ donosi poruku nade i, ne ulazeći u uzroke, pokazuje što se sve može učiniti kako bi djeca s poremećajem autističnog spektra živjela što prilagođenije i što vedrije.

Knjiga „Most ponad burne rijeke“ Dalibora Talajića objavljuje se uz potporu Ministarstva kulture RH i sufinancirana je sredstvima Grada Zagreba.