Kolumne

subota, 28. prosinca 2019.

Krapinska božićna priča ispričana tradicionalno po deveti put



Piše: Zdenka Čavić

Društvo za kajkavsko kulturno stvaralaštvo i krapinski župnik vlč. Davor Štuljan organizirali su još jednu „Krapinsku božićnu priču“, 27. prosinca u 19. sati u podrumu Župnog dvora Krapina.

U ozračju Božića i svečanoj atmosferi prožetoj prijateljstvom, stihovima i božićnim pjesmama, muza nadahnuća je anđeoskim glasovima još jednom, po deveti put oživotvorila „Krapinsku božićnu priču“. U prepunom rustikalno uređenom prostoru podruma župnog dvora  bilo je teško pronaći mjesto čak i za stajanje, jer su joj željeli prisustvovati mnogi. 

Božićnom su ugođaju, radosti i toplini, svojim stihovima doprinijeli Slađana Benkus, Zdenka Čavić, Darko Foder, Ivan Hršak – Belko i Zorica Klinžić. Pjesnici su još jednom pokazali da su prožeti duhom Božića u srcima, pretočivši ih u stihove koje su nadahnuto interpretirali  Biserka Ipša, Ronald Žlabur i Martin Grđan. Prigodne božićne skladbe izvodili su vokalni solisti Zoran Čavužić, Miljenko Golub, Ella Inkret, Gordana Ivanjek Tušek, Bojan Jambrošić, Lucija Jelušić, Zdenka Kovačiček, Tanja Mršić i Iva Ranogajec  Inkret, uz glazbenu pratnju Karla Kukovačeca, Petre Onderufove i Žarka Tušeka. Program je ležerno i vrlo elokventno vodio Željko Slunjski.

Domaćini su još jednom pokazali da su vrsni organizatori i znalački su svoje prijatelje i goste počastili prekrasnom božićnom bajkom koju će svi prisutni dugo pamtiti i nositi u srcu.

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.