Kolumne

petak, 22. studenoga 2019.

Poziv za prijavu na natječaj Hrvatska lijepa knjiga 2019.


Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu na poziv Zaklade Stiftung Buchkunst raspisala je ovogodišnji natječaj Hrvatska lijepa knjiga, koji tradicionalno organizira sa svrhom odabira najljepše oblikovanih hrvatskih knjiga za međunarodni natječaj Best Book Design from all over the World, koji će se održati tijekom Sajma knjiga u Leipzigu, te za izložbu Book Art International u sklopu Sajma knjiga u Frankfurtu. Riječ je o natječaju i izložbi posvećenim međunarodnom predstavljanju stvaralaštva likovnih urednika i dizajnera, kao i tiskarskog umijeća.

Svi zainteresirani nakladnici knjige objavljene tijekom 2019. godine na natječaj mogu prijaviti njihovim slanjem do 12. prosinca 2019. godine na adresu Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu, Ulica Hrvatske bratske zajednice 4, 10 000 Zagreb, s naznakom Hrvatska lijepa knjiga, uz slanje ispunjenog mrežnog obrasca na adresu elektroničke pošte marketing@nsk.hr.

Knjige se na natječaj mogu prijaviti u sljedećim kategorijama: književnost; znanost; monografije o umjetnosti i umjetnicima i fotomonografije; knjige za djecu i mladež; školske knjige; bibliofilska izdanja i pretisci; katalozi.

Stručni ocjenjivački sud tijekom prosinca odabrat će najljepše oblikovane naslove pristigle na natječaj, a javnost će o odabranim naslovima biti obaviještena na Portalu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu te preko sredstava javnog priopćavanja.

U 2018. godini na natječaj je pristiglo 147 naslova, od čega je ocjenjivački sud odabrao 25 knjiga koje su u sklopu spomenutog međunarodnog natječaja i izložbe predstavljale Hrvatsku.

Odabrane knjige nakon sajmova u Leipzigu i Frankfurtu postaju dio fonda Njemačkog muzeja za knjigu i pismo (Deutsches Buch- und Schriftmuseum) u Leipzigu koji djeluje u sklopu Njemačke nacionalne knjižnice.

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.