petak, 19. srpnja 2019.

V.B.Z. i dalje nagrađuje! | Hanif Kureishi: Ništa


Ljeto uz V.B.Z. i časopis Kvaka je uvijek uzbudljivije. Ovaj put, sretan dobitnik ili dobitnica dobit će knjigu Hanifa Kureishija: Ništa.

Natječaj je otvoren do 22.7.2019. u 23,59.

Pitanje glasi: Gdje je rođen Hanif Kureishi?

Natječaj je otvoren samo za RH.
Odgovore možete slati e-mailom na casopis.kvaka@gmail.com ili na Facebook stranici časopisa, kao komentar ispod objave o darivanju knjige.
Sretno!

„Kureishijeva kratka, britka priča
o osveti pakleno je zabavno štivo.“

Times

Znakovito, svoj zadnji, osmi po redu roman, „napeto i zadivljujuće istraživanje ljudske požude, nemoći i prijevare“, proslavljeni britanski pisac Hanif Kureishi (1954.) nazvao je Ništa (Nothing, 2017.).

Zbog već poodmakle dobi, ali i vrlo narušenog zdravlja, protagonist romana Waldo, glasoviti filmski redatelj, prisiljen je provoditi dane zatvoren u svome londonskome stanu, „nepokretan, gotovo kao biljka, u invalidskim kolicima“. Iako fizički onemoćao i sve frustriraniji svojim stanjem, Waldo je i dalje opsjednut seksom, ali i mišlju da mora snimiti svoj završni projekt, nešto što će ga „ispuniti kreativnom nadom“.


Nakon što Waldo posumnja da ga njegova dvadesetak godina mlađa supruga Zee – još uvijek privlačna, „svježa i vitalna“ Indijka – vara s Eddiejem, samozvanim stručnjakom za njegov umjetnički rad koji se nedavno doselio k njima, odlučan je nešto poduzeti kako bi razotkrio preljubnike. Ali prije nego što im servira zasluženu osvetu, Waldo se želi uvjeriti u opravdanost svojih sumnji, pritom ne birajući sredstva.

Napisan s karakterističnim crnim humorom i izraženim osjećajem za detalje, novi Kureishijev roman čitatelje će ponovno podsjetiti na svu veličinu i blistavost njegova spisateljskog talenta.


Biblioteka: Ambrozija
Prevoditelj: Borivoj Radaković
Urednik: Stjepan Ravić
Godina izdanja: 2019.

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.