nedjelja, 7. srpnja 2019.

Mjesec hrvatske knjige 2019.Mjesec hrvatske knjige manifestacija je kojom se tijekom mjesec dana, od 15. listopada do 15. studenoga, nastoji na državnoj, ali i na lokalnim razinama govoriti o knjizi, promicati čitanje te na različitim programima okupljati sve one koje knjiga istinski zanima. Ovogodišnja je manifestacija posvećena glazbi, a moto je U ritmu čitanja! Pokrovitelj manifestacije je Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, a organizator Knjižnice grada Zagreba.

Domaćini svečanog otvaranja Mjeseca hrvatske knjige 2019., koje će se održati 15. listopada, bit će Narodna knjižnica i čitaonica Buzet.


Nacionalni kviz za poticanje čitanja nosi naziv Ritam odrastanja, a čitat će se knjige:
  • Tihi-Stepanić, Jasminka. Ljeto na jezeru Čiču. Zagreb: Naklada Ljevak, 2018.
  • Guljašević Kuman, Ivana. Drugačija. Zagreb: Igubuka, 2018.
  • Golub, Vlasta. Eva, mala žena. Zagreb: Hrvatsko društvo književnika za djecu i mlade, 2018.
 

  Unos programa za Mjesec hrvatske knjige 2019.

Prikupljanje programa započinje 2. srpnja i završava 4. rujna 2019. i ove je godine isključivo putem mrežnog obrasca. Svaka knjižnica treba se registrirati - prilikom registracije popunjavaju se opći podaci o knjižnici, a po završetku registracije na e-adresu stižu podaci za prijavu.

Nakon unosa konačne verzije pojedinog programa, isti je potrebno „zaključati“ kako bi se mogao uređivati prije isteka roka 4. rujna. Po završetku unosa obrazac nije potrebno slati elektroničkom poštom.Rezultati natječaja za vizualno rješenje Mjeseca hrvatske knjige 2019.

Od 7. svibnja do 7. lipnja 2019. godine na Natječaj za vizualni identitet Mjeseca hrvatske knjige pristiglo je 35 prijedloga od 28 autora.

Povjerenstvo, imenovano od strane Programskog i organizacijskog odbora Mjeseca hrvatske knjige 2019., odabralo je tri najbolja grafička rješenja pristigla na spomenuti natječaj.

Prvonagrađeno
 je rješenje Branke Vasiljević i Ide Sinovčić
. Drugu nagradu Povjerenstvo je dodijelilo rješenju dizajnerskog studija Kuna Zlatica, a treću rješenju Ane Salopek.

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.