Kolumne

petak, 10. svibnja 2019.

Ružica Kišur-Črlenec | Nagrade se samo nižu...


Ružica Kišur-Črlenec rođena je 1974. godine u Varaždinu. Srednju školu završila je u Varaždinu. Redovna je članica žirija kulturne manifestacije KAJkavski vikend v Marofu, glavna tajnica Udruženja romskih književnika, potpredsjednica međunarodnog Indo-romskog kulturnog centra, predsjednica Udruge za književnost i kulturu Humščak, Breznički Hum.

Dobitnica je književne nagrade "Dušan Matić" za najljepšu ljubavnu pjesmu 2017. godine po izboru Književnog kluba Dušan Matić (za lirsku pjesmu Najdubljim ruskim očima, koja je i pohvaljena od strane VerbumlandiArt, Galatone, Italija).

Institut za romološke studije 2017. godine dodijelio joj je književnu nagradu „Branislava Wajs Papuša“ za književno stvaralaštvo i knjigu godine na 62. Međunarodnom sajmu u Beogradu, koja nosi naslov „Legende i mitske priče iz Brezničkog Huma“.

Urednica je IK „Rrom produkcija“, Beograd i do sad je uredila preko 70 naslova i pet međunarodnih antologija.


Na europskom festivalu poezije u Rumunjskoj, Sinaia, 2019., nagrađena joj je pjesma Budem li ti ikad sve. Sudjelovala na brojnim manifestacijama i festivalima.

Do sada je objavila sljedeće radove:

- Otprti obluk, 2016. (nakladnik Općina Breznički Hum)
- Treptaj duše, 2017. (nakladnik Kultura snova, Zagreb)
- poslije uspješnih promocija u Hrvatskoj, zbirka poezije Treptaj duše je 2017. prevedena komparativno na romski i srpski jezik u izdanju IK Rrom produkcija, Beograd
- Legende i mitske priče iz Brezničkog Huma, 2017. (nakladnik IK Rrom produkcija)
- Kletva, 2017. (nakladnik IK Rrom produkcija, za srpsko tržište) – promocija hrvatskog izdanja Kletve krajem ove godine
- Koautorica knjige kratkih priča Nedovršeni razgovori književnika 2, 2017. (nakladnik IK Rrom produkcija)
- Priče iz Lonie, 2018. (nakladnik IK Rrom produkcija).

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.