Kolumne

srijeda, 15. svibnja 2019.

Na Trnju sa zvijezdama: Sonja Smolec


U sklopu projekta "Na Trnju sa zvijezdama" književnica Sonja Smolec predstavit će svoj nagrađeni roman Marama s bubamarama učenicima 5. razreda OŠ Marina Držića i OŠ Rapska, kao i svim ostalim zainteresiranima.

31.05.2019. | petak Dječja knjižnica Marina Držića. Početak događanja: 13 sati

Književnica Sonja Smolec rođena je 1953. godine u Puli. Od 1956. do 1985. živi u Zagrebu gdje se i školovala. Danas živi u Velikoj Gorici. Osim priča i romana za djecu i mlade, te romana za odrasle, piše i poeziju.

Dobitnica je prestižne međunarodne nagrade za najbolju kratku priču, do 100 riječi, napisanu na engleskom jeziku, koju je osvojila na natječaju Museo de la Palabra, Quero, Španjoska, koji podupire fondacija Cesar Egido Serano.
Godine 2012., od Udruge 50+, nominirana za nagradu grada Velika Gorica.

Njezina poezija i proza prevedeni su na engleski, španjolski, njemački, makedonski i nizozemski jezik.

Na natječaju Udruge Webstilus osvojila je nagradu za najljepšu zbirku poezije za 2014.godinu - Korijeni. Udruga Webstilus objavila je nagrađenu zbirku.


Za roman za djecu i mlade „Marama s bubamarama" 7. lipnja 2018., u Velikom Grđevcu, na 31. Lovrakovim danima dodijeljena joj je nagrada "Mato Lovrak" za najbolji dječji roman. Roman je tiskan 2017. godine u nakladi nakladničke kuće Semafora.

Izvor:KGZ

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.