Kolumne

ponedjeljak, 27. svibnja 2019.

Impresivan nastup Zalogaja poezije u Sarajevu



Piše: Siniša Matasović

Sisačka udruga za promicanje alternativne i urbane kulture gostovala je u subotu 25. svibnja u Sarajevu sa svojom prepoznatljivom tribinom Zalogaj poezije. Nastup je u suorganizaciji sa sarajevskim Udruženjem umjetnika ''Planet Poezija'' održan u kultnoj umjetničkoj galeriji ''Collegium Artisticum“, u KSC Skenderija.

Ovo poetsko okupljanje privuklo je zavidan broj sarajevske publike, između ostalih mnoge istaknute umjetnike i prepoznatljive aktere šire kulturne scene grada. Lijepo je to priznanje ovoj relativno mladoj, ali ujedno i vrlo perspektivnoj poetskoj tribini. O njezinim dometima govori i stalna prisutnost pjesnika izvan Siska, koji se unutar djelovanja Zalogaja poezije već osjećaju kao punokrvni Siščani. Tako su se i ovaj put sa sisačkim pjesnicima prema Sarajevu otisnuli pjesnici/inje iz Zagreba, Rijeke i Lipika.

Večer su ujedinjenim snagama moderirali i vodili u ime domaćina Dino Porović i Tamara Čapelj, te u ime gostiju iz Siska Salih Kulović i Siniša Matasović. Osim njih, svoje autorske stihove prezentirali su u taboru Zalogaja poezije: Sanja Domenuš, Vesna Rogulja Mart, Aletea Rogulja Mart, Emanuella Zubović, Mira Jungić, Senka Slivar, Jadranka Franc, Branko Tompić i Milan Bradarić, dok su boje ''Planet Poezije'' branili: Jasmina Hanjalić, Luka Bošković, Nejla Bihorac, Šefik Daupović, Sadžida Viteškić Majstorović i Miroslav Pilj.

U glazbenom dijelu programa nastupili su sisački kantautor Danko Tomanić i sarajevski kantautor, prof. gitare Enes Ibričević. Na samom kraju, predsjednik sisačke udruge Josip Kleković, zahvalio je domaćinima na gostoljubivosti i odličnom prijemu te nagovijestio skorašnje okupljanje u Sisku i daljnji nastavak uspješne i plodonosne suradnje.


Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.