Kolumne

petak, 5. travnja 2019.

Časopis Kvaka na licu mjesta | Tanja Radman u Velikoj Gorici


Fotografija:Sonja Smolec

Tanja Radman, autorica dviju fantasy knjiga koje su mnogim domaćim čitateljima već poznate, na poziv knjižnice Galženica iz Velike Gorice, predstavila je na književnom susretu u petak, 5.4.2019., s početkom u 19,00 sati, svim zainteresiranima svoje knjige Republika kamena i Republika smrtnika, prve dvije iz serijala Lex Legis. Tanja Radman predviđa ukupno pet nastavaka. U opuštenoj atmosferi, ova simpatična mlada autorica pričala je o svom prvom susretu s gradom Dubrovnikom u kojem je, nakon svog prvog dolaska odlučila i ostati. Očarana poviješću grada, njegovim poznatim povijesnim osobama, odlučila je slijediti svoj iznenadni poriv da napiše ne jednu knjigu, već cijeli serijal u čemu je do sada svoj naum veoma uspješno i ostvarila.

Cijeli posao oko marketinga obavlja sama. Jednako tako cijeli proces od početnog rukopisa do objave ima pod svojim nadzorom. Radi sa ekipom suradnika koji su svi iz Dubrovnka što joj olakšava posao.

Prisutni ljubitelji fantasy žanra postavili su autorici mnoga pitanja vezana za njeno književno stvaralaštvo kako bi se pobliže upoznali s njezinim načinom rada.

Nakon prvih razočaranja s nakladnikom koja je doživjela prilikom prve objave knjige, krenula je u samoizdavaštvo s nakladničkom kućom AEterna i napokon je ostvarila svoj san.

Tanja Radman rođena je 1991. godineu Kutini. Osnovnu školu završila je u Popovači a srednju u Zagrebu. Trenutno radi kao turistički vodič u Dubrovniku.

Kako bi čitatelje zainteresirala za svoje romane, snimila je i kratki trailer





Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.