Kolumne

srijeda, 17. travnja 2019.

Buga Marija Šimić osvojila je 2 nagrade na međunarodnom natjecanju u Kini


«Silk Road & Young Dreams» je projekt kulturne razmjene koji su zajednički pokrenuli Silk Road Cities Alliance, Beijig Belt and Road Cooperative Community i Chongyang institut za financije Sveučilišta Renmin, NR Kina. «Silk Road & Young Dreams» dio je «Belt and Road Foruma za međunarodnu suradnju», a suorganizator ovogodišnjeg natjecanja je i Kineska fondacija za prijateljstvo i mir. U glazbenom dijelu natjecanja sudjelovalo je 57 izvođača iz više od 20 zemalja, a u svim područjima predstavili su se mladi umjetnici iz 70 zemalja.
Buga Marija Šimić je, osim 1. nagrade za najbolju pjevačicu, osvojila i 2. nagradu za najbolju glazbenu izvedbu u svim kategorijama.

Nakon ceremonije dodjele nagrada, Buga se javila iz Beijinga: «Bilo je veliko zadovoljstvo upoznati mlade umjetnike iz svih dijelova svijeta, a u tako velikoj konkurenciji osvojiti dvije nagrade – neopisiv je osjećaj. Sretna sam što je međunarodni žiri prepoznao ljepotu opernog pjevanja, a jedina sam od svih natjecatelja nastupila bez mikrofona. Iznimno sam ponosna što sam uspješno predstavila Republiku Hrvatsku. Na gala koncertu otpjevala sam Tijardovićevu ariju "Daleko me biser mora" iz operete Mala Floramy koja je oduševila publiku. Natjecanje je bilo to divno iskustvo sa šlagom na kraju!»

Buga Marija Šimić magistrirala je solo-pjevanje na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Cynthie Hansell Bakić, a 2018. završila je specijalizirani magisterij, smjer-opera, na Sveučilištu u Bernu. Profesionalni debut ostvarila je u Mozartovoj operi «Mitridate, re di Ponto» kao Arbate u Theater Orchester Biel Solothurn u Bielu, Švicarska. Dobitnica je Rektorove nagrade za ulogu Suzane u operi «Figarov pir», prve nagrade na međunarodnom natjecanju «Lazar Jovanović» u Beogradu, 2. nagrade na međunarodnom natjecanju «Bruna Špiler» u Herceg Novom te nagrade «Žar ptica» za ulogu Maje u predstavi Male scene «Nevidljivi Leonard». Snimila je nekoliko dugometražnih igranih filmova od kojih su joj je najdraži «Ispod crte» u režiji Petra Krelje «Duh u močvari» Branka Ištvančića te «Neka ostane među nama» Rajka Grlića. Mlađa publika pamti ju i kao voditeljicu HTV-ove emisije «ReciTV». U Maloj sceni Buga je igrala (ili još igra) u predstavama «Nevidljivi Leonard», «Roda i lisac», «Bum Tomica», «Figarov pir», «Tajni brak», «Amelija ide na ples», «Priča o oblaku» te «Leptirove pjesme» kojih je i autorica. U rujnu 2019. izvest će novi autorski projekt za najmlađu publiku «Priča o glasu».



Buga Marija Šimić osvojila je dvije nagrade na «2nd Silk Road & Young Dreams» natjecanju koje se od 12. do 14. travnja održalo u Beijingu, NR Kina.

Proglašena je najboljom pjevačicom, a osvojila je i 2. nagradu za najbolju glazbenu izvedbu u svim kategorijama.



Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.