Kolumne

srijeda, 24. travnja 2019.

3. Mediteranski festival knjige / Split


vrijeme: 08.05.2019. - 12.05.2019.

mjesto: Split, Gripe



MFK - Mediteranski festival knjige, sajam knjiga prodajno-festivalskog karaktera u organizaciji Zajednice nakladnika i knjižara HGK, održat će se u Splitu od 8. do 12. svibnja 2019.

Treće izdanje najvećeg dalmatinskog književnog sajma i festivala na splitske Gripe dovodi sve važnije domaće izdavače.

Rekordnih stotinjak izlagača ponudit će knjige snižene i do sedamdeset posto, a u toj je ponudi preko 10 tisuća naslova.

Ulaz je kao i uvijek besplatan, a u pet dana trajanja Festivala moći ćete razgledati najnovije uspješnice na više od dvije tisuće metara kvadratnih prostora Velike dvorane ŠC-a Gripe, a tu su i tri druge pozornice gdje će se odvijati mfk program.

Uz dobro poznate lokacije Bookvarij i Mali Bookvarij gdje će biti održane dječje radionice, panel diskusije i stručni program, večernji dio događanja MFK smješten je i u ugostiteljski objekt „Cukarin“ na Gripama.

Pripremljeno je pedeset programskih aktivnosti, očekuje nas čak 35 promocija najnovijih djela nagrađivanih i priznatih autora. Svoju jubilarnu stotu knjigu „Bakrene sove“ predstavit će Pavao Pavličić, u goste nam stiže i priznati sportski novinar Aleksandar Holiga sa svojim djelom „Nogomet narodu“. Boje pjesništva branit će Splićanin Marko Pogačar i Mostarac Marko Tomaš, autori koje ljubiteljima stihova ne treba posebno predstavljati. Očekuje nas i promocija knjige o Vatrenima iz pera Ivice Pezelja, bit će tu i Damir Karakaš, Nikola Petković, Vedran Kukavica, Viktorija Božina, Dragan Ogurlić, Julijana Matanović, Nikša Sviličić i mnogi drugi.

Iz ostalog programa valja izdvojiti panele uglednih predavača koji će pričati o važnim lokalnim temama, a tu je i mnoštvo radionica za najmlađe. Planirane su i brojne promocije novih dječjih izdanja.

Sve informacije i detaljni program MFK-a s rasporedom radionica dostupni su na mrežnoj stranici www.mfk.hr, a objavljuju se i na Facebook stranici Festivala te na Instagramu.

Izvor:Culturnet.hr

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.