Kolumne

nedjelja, 10. ožujka 2019.

'Poezija u dvorištu': Novo lice Gorana


vrijeme: 11.03.2019. 19 h
mjesto: Zagreb; Café u dvorištu, J. Žerjevića 7/II

Gosti tribine 'Poezija u dvorištu' su u ponedjeljak, 11. ožujka, u 19 sati, finalisti nagrade Ivan Goran Kovačić: Gordana Benić, Davor Ivankovac, Andrijana Kos-Lajtman, Miroslav Mićanović, Martina Vidaić.

Voditeljica programa: Sanja Baković
Organizatori: Centar za knjigu i Café u dvorištu
Pjesnička manifestacija „Goranovo proljeće“ u čast pjesniku Ivanu Goranu Kovačiću utemeljena je još 1964. godine, a nagrade su se počele kasnije dodjeljivati, „Goranov vijenac“ 1971. godine i „Goran za mlade pjesnike“ od 1977. godine. Manifestacija je obuhvaćala pjesništvo s područja cijele Jugoslavije do 1991. godine, a nakon dodjeljuje se za hrvatsko pjesništvo. Od 70-ih godina dodjeljivale su se dvije nagrade, „Goranov vijenac“, za cjelokupan pjesnički opus i doprinos pjesništvu te Goran za mlade pjesnike, nagrada za najbolji rukopis autoricama i autorima do 30 godina starosti.

Ove godine prvi put se dodjeljuje nova, prošle godine utemeljena nagrada, "Ivan Goran Kovačić" za najbolju izvornu pjesničku zbirku u dvogodišnjem razdoblju čije su prvo izdanje objavili nakladnici registrirani u Republici Hrvatskoj i koja nije posredovana prijevodom. Nova nagrada dodjeljivat će se bijenalno, kao i „Goranov vijenac“ prema novom konceptu.

Izvor:Culturnet.hr

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.